Meld deg på Ungdomskonferansen BDS – Hvordan kan du bidra i kampen for et fritt Palestina?

UNGDOMSKONFERANSEN BDS: HVORDAN KAN DU BIDRA I KAMPEN FOR ET FRITT PALESTINA?

Er du mellom 15 og 27 år og interessert i solidaritetsarbeid? I Palestina? Ønsker du å arbeide mot den israelske okkupasjonen? Har du lyst til å treffe andre engasjerte ungdommer? Da bør du melde deg på UNGDOMSKONFERANSEN BDS, som går av stabelen på Tonsenhagen skole i Oslo 23. – 25.oktober!

Last ned hele programmet her. Meld deg på så snart du kan! Begrenset plass.

I år feirer vi 10-årsdagen for BDS Movement (Boycott, Deinvestment og Sanctions) som ble stiftet av 170 sivile palestinske organisasjoner i 2005. Den internasjonale boikottbevegelsen kan se tilbake på mange seirer, men det er langt fram til et fritt Palestina.

Deltakerne vil få en ABC-innføring i Palestina med vekt på BDS, lære hva man kan gjøre av solidaritetsarbeid her hjemme og hvordan man gjennomfører effektive boikottaksjoner.

Det vil også bli skrivekurs og politiske innledninger fra blant andre palestinske Riya Hassan, som er europeisk koordinator for BDS Movement, Fredrik Græsvik, reporter i TV2 vil fortelle om sine erfaringer i Midtøsten og fra boka si «Evig krig», Kathrine Jensen, leder i Palestinakomiteen, Ine Geitung fra Solidaritetsungdommen, Finn Erik Thoresen som har mange års virke som tillitsvalgt i fagbevegelsen og er styreleder i Norsk Folkehjelp.

ABC-innføring i Palestina

Konferansen strekker seg fra fredag 23. oktober kl 18 til søndag 25. oktober kl 15, og blir avholdt på Tonsenhagen videregående skole i Oslo. Hovedtema for konferansen er BDS – boikott, deinvesteringer og boikott av staten Israel.

– Boikott er veldig effektivt virkemiddel som du kan ta i bruk i nærmiljøet. Det er også et lavterskeltilbud, hvor bare fantasien setter grenser for det du kan gjøre, forteller Kaspar Tjeldflaat Steudel fra arrangementskomiteen.

– Hvem er denne konferansen for?

– Alle mellom 15 og 27 år som ønsker å jobbe med solidaritet med det palestinske folket. Hvis du sitter hjemme og lurer på hvordan du kan være med å jobbe mot okkupasjonen; ja, da bør du melde deg på.

Påmeldingsfrist: 10. oktober. 

PÅMELDING/DELTAKERAVGIFT/ANNEN PRAKTISK INFO:

  • Du melder deg på ved å sende epost til: sekretariat@palestinakomiteen.no.
  • Deltakeravgiften er på 100 kroner, og dekker både mat, opphold inkl overnatting på Tonsenhagen skole, og alt som skjer på konferansen. Kr 100 innbetales til Palestinakomiteens kontonummer 0530.28.03112 før konferansen starter (husk å oppgi navnet ditt på betalingen).
  • Når du melder deg på, trenger vi fullstendig navn, adresse og kontaktinformasjon, alder og eventuelt hvilken organisasjon du representerer.
  • Reiseutgifter/søknad om reisestipend:Reiseutgiftene dekkes av den enkelte deltaker, men om du har lang/dyr reise, oppfordrer vi deg til å søke lokallaget ditt/organisasjonen din om å få dekket disse. NB! Deltakere som ikke får dekket utgiftene sine, kan søke Palestinakomiteen om reisestipend. Send søknad til Palestinakomiteen på epost: sekretariat@palestinakomiteen.no der du begrunner søknaden din. Vi dekker billigst mulige reisemåte som betyr at du må bestille tidlig slik at du oppnår best mulig pris.
  • Oppmøte: Oppmøtet er senest klokken 17.00 på Oslo S. Herifra drar vi til Tonsenhagen skole hvor konferansen vil foregå. Har du ikke mulighet til å møte opp på Oslo S til klokken 17.00, vil du få nærmere informasjon om reisevei.
  • Vi sender deg oppdatert program, praktisk informasjon (hva du skal ha med – f.eks sovepose, klær, etc.) etter at vi har fått påmelding fra deg.

For eventuelle spørsmål ta kontakt på epost: sekretariat@palestinakomiteen.no eller tlf 95 96 98 74.

Facebookevent: https://www.facebook.com/events/959077824162284/

 

 

 

Publisert: 16. september 2015