Aksjonsdag mot Hewlett Packard 3. desember

Hewlett Packard legitimerer Israels brudd på folkeretten – bli med på aksjonsdag 3. desember!

I tidsrommet 25. november – 3. desember er det en større internasjonal kampanje mot selskapet Hewlett Packard, hvor det vil være over 100 aksjoner på seks kontinenter.

Palestinakomiteen i Norge, BDS Norge og Fellesutvalget for Palestina oppfordrer så mange som mulig til å aksjonere og legger opp til en felles aksjonsdag den 3. desember.

Du kan også bidra ved å delta i underskriftskampanjen. Klikk her for å gjøre det!

Hvorfor aksjonere mot Hewlett Packard?

Hewlett Packard (HP) er et selskap som støtter opp under Israels brudd på folkeretten og palestinernes menneskerettigheter, og som dermed legitimerer Israels okkupasjon av Palestina og apartheidpolitikk. Selskapet leverer tjenester innenfor teknologi, data og IT, og sier selv at Israel er et av de få landene hvor HP har en massiv tilstedeværelse. Selskapet investerer også enorme summer i oppkjøp av israelske selskaper.

Det er flere forhold som knytter Hewlett Packard til okkupasjonen:

  • HP har levert Baselsystemet til det israelske forsvarsdepartementet som er installert på flere kontrollposter på Vestbredden. Baselsystemet er et skreddersydd system som brukes for å kontrollere palestinsk ferdsel på okkupert palestinsk jord. Mange av disse militære kontrollpostene ligger langt inne på Vestbredden som skiller palestinske områder fra andre palestinske områder, og legger store hindringer i veien for normal ferdsel for palestinerne. Kontrollpostene er også flere steder en integrert del av muren som Israel har illegitimt bygd på Vestbredden. Rundt Jerusalem utgjør systemet en avgjørende del av Israels politikk for å stenge palestinerne ute fra byen ettersom palestinerne med ID-kort fra Vestbredden ikke får tillatelse til å reise til Jerusalem.
  • HP produserer også biometriske ID-kort for israelske innbyggere, inkludert palestinere med israelsk statsborgerskap og palestinere som har bosted i okkuperte Øst-Jerusalem.
  • HP administrerer IT-systemet til den israelske marinen som opprettholder blokaden av Gazastripen
  • I 2009 vant HP kontrakten for leveranse av alt datautstyr til israelske hæren.
  • HP er også med et prosjekt som heter «Smart City» i den ulovlige kolonien Ariel. Dette prosjektet leverer et lagringssystem for bosettingens administrasjon og er av israelske myndigheter utpekt til å være et pilotprosjekt. HP leverer også tjenester til andre kolonier.
  • HP leverer tjenester og teknologi til israelske fengsler.

Flere av disse forholdene er i strid med folkeretten og kommer inn under FNs definisjon av apartheid.

  • Ikke bidra til selskapets involvering i den israelske okkupasjonen!
  • Kjøp ikke produkter fra Hewlett Packard!
  • Boikott Hewlett Packard!

Disse er så langt tilsluttet kampanjen:

Fagforbundet, Arbeidernes Ungdomsfylking, Rødt, Norsk Transportarbeiderforbund, Sosialistisk Ungdom, KFUK-KFUM Global, Fellesforbundet avd 850 Oslo Grafiske Fagforening, Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom, Industri Energi, Ship to Gaza Norway, AKULBI, Changemaker, TeoLOgene, Sabeels Venner i Norge, Kvekerhjelp, LO i Oslo.

 

Palestiner inne i en kontrollpost, Tulkarem. Hewlett Packard forsyner Israel med et skreddersydd system som brukes for å kontrollere palestinsk ferdsel på okkupert palestinsk jord. Kontrollpostene er også flere steder en integrert del av muren som Israel har bygd på Vestbredden. Foto: Synne Dahl

Palestiner inne i en kontrollpost, Tulkarem. Hewlett Packard forsyner Israel med et skreddersydd system som brukes for å kontrollere palestinsk ferdsel på okkupert palestinsk jord. Kontrollpostene er også flere steder en integrert del av muren som Israel har bygd på Vestbredden.
Foto: Synne Dahl

Publisert: 28. november 2016