Razika støtter Eurovision-kampanjen – gjør du?

Bandmedlemmene i Razika – Embla Karidotter, Marie Moe, Marie Amdam og Maria Råkil – er klart imot at Eurovision Song Contest skal holdes i Israel neste år. Dette til tross for at årets vinner var israelsk. Embla Karidotter sier det slik:

-Boikotter man Israel tar man et aktivt valg om å kjempe mot et land som bryter menneskerettigheter. Israel okkuperer Palestina, dreper systematisk innbyggerne og skjuler seg bak blant annet Eurovision. Nå må Norge stå opp for sine medmennesker og få slutt på undertrykkelsen. Fritt Palestina!

Er du artist og vil støtte oppropet?  Kontakt oss på  eurovision2019@palestinakomiteen.no eller SIGNÉR OPPROPET HER. 

Kjenner du artister, spør dem eller tips oss.

Til nå har kampanjen støtte fra 51 norske artister – med stor bredde: Det er visesangere og jazzmusikere, komponister innen flere musikkgenre, en organist, en fiolinist, en black metal artist… Vil du se hele lista? Artister mot Eurovision 2019.

Ragnar Olsen – visesanger, dramatiker, oversetter og musikant
-MGP i Jerusalem blir et PR-show for staten Israel, som vil framstå som et helt normalt land i Europa, ikke som okkupasjonsmakt og apartheidstat. Dette må vi protestere mot!

Pål Rullestad – sanger, musiker og dirigent
-Israel vedtok nylig en lov som i praksis betyr at man innfører apartheid. Etter tiår med okkupasjon av palestinsk land, trodde man vel ikke at det kunne bli så mye verre.
Det har det altså blitt. Å være med på en feiring av felles europeiske (!!) verdier i Israel … er etter mitt syn uhørt. Artister bør holde seg borte fra dette og ikke hjelpe til å legitimere et regime av undertrykkere.

Fortsatt usikkerhet om Eurovision-finale i Israel

Israelske myndigheter har ennå ikke svart på om de aksepterer kravene Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) stiller til arrangørene i Israel – helt vanlige krav for arrangører:

  • visum for deltakerne uavhengig av deres politiske synspunkter
  • at besøkende kan reise fritt i landet uansett politiske meninger, religion eller seksuell orientering
  • pressefrihet og ytringsfrihet for alle deltakerne
  • at det ikke vil være religiøse restriksjoner på øvelser lørdager (spesielt for Israel)
  • at Israels offentlige kringkasting kan være helt uavhengig når de redigerer sendingene

En delseier er at finalen ble flyttet til Tel Aviv fra Jerusalem, som ifølge FN er annektert i strid med folkeretten. Faren er at EBU går med på å vanne ut kravene. Motgiften er at kampanjen vokser.

Foto: Linn Heidi Stokkedal

Publisert: 5. oktober 2018