– Angrep mot menneskerettigheter

Israel har stemplet seks fremtredende palestinske menneskerettsgrupper som terrororganisasjoner, noe som omtales av NTB som en kraftig opptrapping i Israels mangeårige forsøk på å slå ned på politisk aktivisme i de okkuperte palestinske områdene.

Tidligere denne uken arrangerte Palestinakomiteen, sammen med Masahat en panelsamtale om palestinske fengslede og deres manglende rettigheter.
En av organisasjonene som var med oss på link var Addameer, som i flere tiår har gitt rettshjelp og dokumentert brudd på palestineres grunnleggende rettigheter.

«Når israelske myndigheter i går kalte seks palestinske rettighetsorganisasjoner, inkludert Addameer, for terrorister sier det noe om det absurde i måten kolonimakten utover vold på», sier leder for Palestinakomiteen i Norge, Line Khateeb.

En felles uttalelse fra Amnesty International og Human Rights Watch beskriver utviklingen som et angrep fra Israels regjering på den internasjonale menneskerettsbevegelsen.

«Det er enormt viktig at angrep mot menneskerettighetsaktivister, om det skjer i Tyrkia, Colomibia eller Palestina, blir møtt med unisone fordømmelser fra norske myndigheter», sier Khateeb. «Den norske regjeringen må si fra nå!»

Publisert: 23. oktober 2021