Bli med oss til Palestina i oktober!

Bli med oss på solidaritets- og studietur i høst, og møt palestinere og deres organisasjoner. Du vil komme tilbake med en ny og dypere forståelse av hva som kan virke som en håpløs og fastlåst «konflikt».

Palestinakomiteen har mer enn 30 års erfaring med å arrangere turer i samarbeid med lokale turoperatører og kunnskapsrike guider og foredragsholdere.

VIS SOLIDARITET – OPPLEV, LÆR OG FORSTÅ!

12. – 20. oktober: Studietur til Vestbredden. Pris ca. kr. 16 000,-* (tillegg for enkeltrom)

Opplev situasjonen på Vestbredden, og se og hør hvordan okkupasjonen og bosettingspolitikken påvirker den palestinske befolkningen. Møt vanlige folk, og spesielt dem som rammes mest, samt palestinske og israelske organisasjoner som arbeider for en rettferdig og fredelig løsning.

Saken fortsetter under bildet!

Et besøk til Klippedomen er et must når man er i Jerusalem.
Bildet er hentet fra Palestinakomiteens studietur i april. Foto: Kirsti Næss

Turen til Palestina kombinerer historiske og religiøse severdigheter med innsyn i dagliglivet på den okkuperte Vestbredden og den folkerettslige situasjonen. Vi bor i Jerusalem og drar på dagsturer til blant annet Ramallah, Hebron, Dødehavet og Jeriko, Betlehem og flyktningleiren Aida og Israel.

For info og påmelding, kontakt Kirsti Næss, tlf: 95249530, studietur@palestinakomiteen.no

* Prisene inkluderer fly til og fra Gardermoen, all transport i området, overnatting, frokost og lunsj samt norsk turleder og lokale guider.  Ungdomsturen er subsidiert og har alle måltidene inkludert. På andre turer kan de mellom 16 og 27 år, som ikke har arbeidsinntekt, søke om stipend på kr 3000,- Turene omfattes av reisegarantifondet. 

Eid Abu Khamis, talsperson for landsbyen Khan al Ahmar og Amit Guitz fra den israelske menneskerettighetsorganisasjonen B’Tselem beskriver situasjonen for landsbyboerne som trues med tvangsflytting. Bildet er hentet fra Palestinakomiteens studietur i april. Foto: Kirsti Næss

ANDRE TURER SOMMEREN/HØSTEN 2019:

2- 11. august, ungdomstur (16 til 26 år) til Vestbredden. Pris ca. kr. 10 500,-*
Rundreise til de historiske byene Jerusalem, Betlehem, Hebron, Ramallah, Jeriko med Jordandalen og Dødehavet. For info og påmelding kontakt Morten Sortodden, tlf: 93647736, studietur@palestinakomiteen.no

* Prisene inkluderer fly til og fra Gardermoen, all transport i området, overnatting, frokost og lunsj samt norsk turleder og lokale guider.  Ungdomsturen er subsidiert og har alle måltidene inkludert. På andre turer kan de mellom 16 og 27 år, som ikke har arbeidsinntekt, søke om stipend på kr 3000,- Turene omfattes av reisegarantifondet. 

Studietur til Libanon 18. – 27. oktober 
Palestinakomiteen utvider nå sine studieturer til også å omfatte Libanon.
I 2018 var det 70 år siden Nakba. (fordrivelsen). I Libanon bor fremdeles de fleste av de som ble fordrevet fra Palestina i 1948 . Vi skal møte noen av disse, barna og barnebarna deres, og se det vakre landet og arkeologiske stedene.

Turleder: Øyvind Sagedal, som er tidligere leder i Palestinakomiteen og har bodd mange år i Libanon.
Pris ca. kr 14000,-
Prisen inkluderer flybilletter, all transport, overnatting, frokost og lunsj eller middag. Enkeltromtillegg kr 2000,-
Påmelding til Eldbjørg Holte, tlf. 48212214, e-postadresse studietur@palestinakomiteen.no

Generell info om studieturene våre:

Deltakerne på studieturene tilbys forberedelser før turen og oppfølging etter hjemkomsten, slik at flere vil kunne engasjere seg i solidaritetsarbeidet og formidle videre erfaringer og kunnskap.
Turene fylles raskt opp, så vær tidlig ute med påmelding hvis du vil reise!
Turene har med reiseleder fra Palestinakomiteen i tillegg til lokal turoperatør og lokale guider.
Ungdomsturene er subsidiert. Ungdommer mellom 16 og 27 år, som ikke har arbeidsinntekt, kan søke Palestinakomiteen om stipend på kr. 3000,- for andre studieturer. 
For mer informasjon om stipendsøknad og påmelding, kontakt Eldbjørg Holte på studietur@palestinakomiteen.no, mobil 48212214.  

STUDIETURER FOR FAGORGANISERTE

Faglig Utvalg i Palestinakomiteen arrangere turer rettet inn mot ulike deler av fagbevegelsen. Les mer her.

Det planlegges en tur høsten 2019. Følg med på nettsidene for mer informasjon.

Faglig Utvalg bestreber seg på å holde moderate priser på turene; blant annet dekker innsamlede midler utgiftene til reiseleder. For mer informasjon, kontakt Faglig Utvalg på e-post fagligutvalg@palestinakomiteen.no

Publisert: 6. juli 2019