Industri Energi sier nei takk til G4S!

Fagforbundet Industri Energi har inntil nylig hatt kontrakt med sikkerhetsselskapet G4S om å levere tjenester til forbundets kontorlokaler i Stavanger. Nå vil ikke forbundet ha noe mer å gjøre med G4S og har sagt opp sin kontrakt med selskapet. Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi skriver dette i brev til ledelsen ved G4S :

Leif Sande

Leif Sande, forbundsleder i Industri Energi

I fengslene blir palestinere fra Vestbredden holdt fanget selv om dette er i strid med Genèvekonvensjonene. I Norsk Folkehjelp og Fagforbundet sin rapport “Farlige forbindelser” fra 2012, går det frem at palestinske fanger rutinemessig blir utsatt for tortur. Israelske menneskerettighets-organisasjoner hevder også at palestinske barn er fengslet.

Samtidig som situasjonen for palestinerne stadig blir mer desperat som følge av den israelske okkupasjonen, mener vi at G4S deltar i aktiviteter som direkte bidrar til å opprettholde ulovlige bosettinger og militær undertrykking. Den israelske bosettingspolitikken på Vestbredden bryter med Folkeretten og blir fordømt at det internasjonale samfunnet.

Industri Energi mener at G4S sine leveranser til bosettingene, israelske fengsler og politi er uetisk og bidrar til fortsatt okkupasjon av palestinsk område. Vi oppfordrer G4S på det sterkeste til å trekke sin virksomhet ut av okkupert palestinsk område og stoppe alle leveranser til israelske fengsler der palestinske fanger sitter i strid med Genèkonvensjonene».

G4S som er verdens største sikkerhetsselskap, leverer sikkerhetstjenester både til offentlige og private foretak. I Norge har selskapet ca 2 500 ansatte og omsetter for ca 1,2 milliarder kroner.

G4S leverer sikkerhetssystemer til de ulovlige bosettingene på Vestbredden, og til israelske fengsler der palestinske fanger, inkludert barn, sitter fengslet i strid med Genèvekonvensjonene.

Annicken Lundgård i Palestinakomiteen er svært fornøyd med at Industri Energi så tydelig markerer solidaritet med palestinerne. -Palestinakomiteen jobber for å få norske foretak til å bryte kontraktene med G4S. G4S er et stort selskap og har samfunnsansvar. Nå håper vi på at flere selskaper følger etter. Det er en måte å vise at de følger etiske regler på, sier hun i en kommentar til Klassekampen 27. september.

Se også G4S’s aktiviteter på okkupert palestinsk område: www.boikottisrael.no/g4s