Internasjonal flytilla mot okkupasjonen

15.april vil det internasjonale initiativet «Welcome to Palestine 2012», også kalt «Flytilla», få luft under vingene. Det er ventet hundrevis av deltakere som denne søndagen vil prøve å komme seg til Ben Gurion-flyplassen i Israel, og videre derfra til de okkuperte palestinske områdene.

Dette ble også gjort i 2011, da det fikk endel medieoppmerksomhet på grunn av israelske myndigheters harde tiltak. Deltakerne ønsket på ikke-voldelig vis å sette fokus på den israelske okkupasjonen, og besøke områdene som ligger under militær okkupasjon for å selv oppleve forholdene. Derfor ble mange nektet sin reisefrihet ved at israelske myndigheter sendte «svartelister» til flyselskapene, og gjorde Ben Gurion-flyplassen om til en militærbase hvor 127 personer ble arrestert.

De som står bak årets initiativ er sivile organisasjoner, forsvarere av menneskerettigheter, og aktivister. Blant disse er kjente navn som Desmond Tutu (sør-afrikansk nobels fredsprisvinner), Noam Chomsky (amerikansk forfatter og aktivist), John Pilger (australsk journalist), Jean Ziegler (Visepresident av FNs menneskerettighetsråds rådgivende komité), rabbi Lynn Gottlieb (Shomer Shalom Nettverk for jødisk ikke-vold), Mustafa Barghouti (palestinsk politiker og nominert til nobels fredspris i 2010), Nurit Peled-Elhanan (israelsk fredsaktivist og professor i språk ved Det hebraiske universitetet i Jerusalem) og mange flere.

Du kan lese mer om initiativet her:
Welcome to Palestine Justice Network
CBN News: Israel prepared for Pro-Palestinian ‘Flytilla’

Publisert: 10. april 2012