Fredag 23.oktober: Startskudd for «Ungdomskonferansen BDS – Hvordan kan du bidra til et fritt Palestina»?

For første gang i historien blir det arrangert en ungdomskonferanse med fokus på BDS – boikott, deinvesteringer og sanksjoner av staten Israel.  Det hele går av stabelen på Tonsenhagen skole i Oslo 23.-25. oktober. Arrangør er Palestinakomiteen i Norge.

Leder for Ungdomskonferansens arbeidsgruppe, Marie Borgen, gleder seg til tre inspirerende dager sammen med ungdommer fra hele landet:
– Håpet er å gi ungdommene en forståelse av situasjonen i Palestina gjennom førstehåndsberetninger, fakta og kunnskap. Målet er å skape en spennende og engasjerende konferanse som samler ungdom fra hele landet rundt et felles mål om et fritt Palestina. I solidaritet og samhold står vi sterkere.

Deltakerne vil få en ABC-innføring i Palestina med vekt på BDS, lære hva man kan gjøre av solidaritetsarbeid her hjemme og hvordan man gjennomfører effektive boikottaksjoner.

Det vil også bli skrivekurs og politiske innledninger fra blant andre palestinske Riya Hassan, som er europeisk koordinator for BDS Movement, Kathrine Jensen, leder i Palestinakomiteen, Fredrik Græsvik, forfatter og TV2-reporter, Ine Geitung fra Solidaritetsungdommen, Finn Erik Thoresen, styreleder i Norsk Folkehjelp og med mangeårig virke i fagbevegelsen.

Ti år med BDS

I år er det ti år siden BDS-bevegelsen (BDS Movement) så dagens lys. Bevegelsen ble stiftet av 170 sivile palestinske organisasjoner i 2005.
– Den internasjonale boikottbevegelsen kan se tilbake på mange seirer – her i Norge er det naturlig å trekke fram Soda Stream-kampanjen og G4S-kampanjen – men det er langt fram til et fritt Palestina, understreker Marie Borgen.

Hun tror at de siste ukers hendelser i Palestina og Israel har forsterket ønsket mange har om å kunne gjøre noe:

– For mange kan det til tider virke nærmest umulig at en som enkeltperson skal kunne bidra til å gjøre en forskjell i kampen for et fritt Palestina. Boikott er et effektivt og enkelt virkemiddel som vi alle kan ta i bruk i vårt eget nærmiljø. I juni i år publiserte Financial Times en rapport som uttalte at BDS potensielt kan koste Israels økonomi 1.4 milliarder dollar i året, noe som sier litt om hvilken effekt BDS-bevegelsen kan sies å ha.
Lenke til Facebook-arrangement
Publisert: 23. oktober 2015