Gi OD-ungdommen arbeid 1. november!

Av Britt Ås, leder Palestinakomiteen i Tromsø og Regine Schôttker, leder Palestinakomiteens ungdom Tromsø (PUT). Kommentaren stod først på trykk i Nordlys lørdag 6. oktober 2018.

Operasjon Dagsverk (OD) har jobbet i mer enn 62 land i Asia, Afrika og Latin-Amerika, og har med slagord som Ungdom Uansett, Verden er syk – Du er medisinen og Utdanning for frigjøring, preget skolehverdagen til ungdom over hele verden siden 1964.
I 1964 sa ungdommen selv at det nå var på tide at norske elever så ut i verden. Det ble feil å jobbe bare for å bedre sin egen skolehverdag, når ungdom i andre land ikke engang hadde muligheten til å gå på skole. All honnør til solidarisk ungdom den gang og i dag!

Palestinsk ungdom
OD 2018 støtter palestinsk ungdom sin innsats for en bedre fremtid. Ungdom i Palestina betaler prisen for en konflikt de ikke var med på å starte, og er lei av å høre at det ikke finnes noen løsning. Man trenger ikke å velge side for å være enige om at alle ungdommer fortjener sine grunnleggende menneskerettigheter innfridd, uansett hvor de kommer fra.
Gjennom OD 2018 kan elever ved norske skoler lære mer om konflikten, og bidra til at 10 000 ungdommer kan ta kontroll over sin egen framtid og være med å skape fred.

Årets Operasjon Dagsverk vil bidra til:
• traumebehandling av ungdom som har sittet i militærfengsler.
• utdanning, kampanjer og politisk påvirkningsarbeid som støtter de unge palestinske kvinners kamp for et mer rettferdig og likestilt Palestina.
• at palestinsk ungdom vil få opplæring i rettigheter, demokrati og konfliktløsning, i tillegg til kunnskap om hvordan denne informasjonen kan brukes for å skape endring.

OD 2018 vi gi ungdommer opplæring i egne rettigheter, hjelp til å bearbeide inntrykk, og støtte til å komme tilbake på skolen og ut i jobb.

Hvordan han vi, bedrifter og privatpersoner, bidra til årets Operasjon Dagsverk?
Tusenvis av elever står uten arbeid på OD-dagen, har du en liten eller stor jobb som må utføres? Kanskje du har en bil som må vaskes, et kontor eller lager som må ryddes, eller løv som må rakes? Ansett en OD-elev 1. november!
Gjennom Operasjon Dagsverk kan du som arbeidsgiver bidra til at over 80 000 norske elever bruker en dag av sin utdanning på å arbeide i solidaritet med palestinsk ungdom.

Trykk her for legge ut din jobb:
http://www.od.no/jobb/arbeidsgiver

Palestinakomiteen i Tromsø og PUT oppfordrer både private bedrifter, kommunale enheter og innbyggere til å støtte opp om OD 2018.

Publisert: 11. oktober 2018