Fra protest til glede i Sandefjord

Den palestinske fangedagen ble markert på Torvet i Sandefjord den 17. april. Fagforbundet, Palestinakomiteen og AUF sto bak på markeringen der det ble delt ut informasjon om israelernes overgrep mot palestinske barn.

Over 7000 palestinske barn er fengslet de siste ti årene. I februar i år satt totalt 6000 palestinere i israelske fengsler – 163 av dem barn, fengslet uten lov og dom.  Israels brutale overgrep mot palestinske barn er et ledd i å bryte ned motstand mot okkupasjonen.

En rekke fagforeninger og ideelle organisasjoner som Redd Barna, Kirkens Nødhjelp, Norsk Folkehjelp og Changemaker er tilsluttet kampanjen «Palestinske barn i israelske fengsler». Kampanjen jobber for at den norske regjeringen legger kraftig press på israelske myndigheter, slik at dagens praksis opphører.

Fagforbundets Palestina-ambassadør, Eddie Whyte, hadde tatt initiativet til markeringen og var godt fornøyd med tilbakemeldingene fra folk på Torvet.

– Netanyahus uttalelser om at det aldri vil bli en tostatsløsning så lenge han har makten, ble kommentert av flere. De var like tydelige på at Norge bør anerkjenne Palestina, sier han.

Blant dem som var innom standen var fra venstre, CharlotteYttergård fra AUF, AP-bystyrerepresentant Birgit Pettersen, Fagforbundets leder i Sandefjord, John-Ole Engnes og Arbeiderpartiets ordførerkandidat i byen, Arild Theimann.

Fangedagen på Torvet

Theimann kunne fortelle at Arbeiderpartiets landsmøte noen timer tidligere hadde vedtatt å anerkjenne Palestina som stat. Dagen som startet med en protestaksjon fikk dermed en positiv avslutning.