Landdag og boikottaksjon i Trondheim

Vi valgte å markere Landdagen og BDS-dagen på lørdag 31.mars i Trondheim.

Vi var en gjeng som i sol og fint vær aksjonerte i Trondheim sentrum ved å gjennomgå samtlige butikker i området, klistre klistremerker og henge opp plakater med godkjent/ikke godkjent på butikkene.

Stort sett var det endel butikker som hadde paprika eller én type israelske varer. Unntaket var Meny på Solsiden som hadde ekstra mange israelske varer, og tre butikker som ikke hadde israelske varer: ICA Møllenberg, Bunnpris i Munkegata, og Bunnpris i Kongensgt. Med andre ord bør du være forsiktig med å handle særlig på Meny Solsiden!

Vi var også på helsekostbutikker hvor vi så etter Ahava-produkter, og der de hadde dette snakket vi med de ansatte om dette, informerte de, og overleverte et brev med oppfordring om boikott med Vitas vedtak som vedlegg. De ansatte virket interesserte og imøtekommende. På Sunkost ble vi fortalt at de faser ut Ahava-produkter fordi disse heller skal selges på kosmetikkforretninger.

Sist hengte vi opp plakater rundt i byen om israelsk arrestasjon av palestinske barn ned i 12-årsalderen, basert på rapporter fra bl.a Defence for Children International.