Skolenes landsforbund «Ikke imponert over Norges holdning»

Oslo Fylkeslag av Skolenes landsforbund kom nylig med en sterk uttalelse om situasjonen i Palestina – Israel og anklager Solberg-regjeringen for å «ta parti med okkupasjonsmakten Israel». Uttalelsen gjengis her i sin helhet.

Oslo Fylkeslag av Skolenes landsforbund er lettet over at bombingen av Gaza har blitt stoppet, men vi er ikke imponert over Norges holdning til Israels militære angrep den siste tiden.

Ine Eriksen Søreide uttrykte «bekymring» og «advarte» Israel mot såkalt overdreven maktbruk, men fordømmelsen ble retta mot palestinerne. I likhet med USA, som nå har lovet å hjelpe Israel med å etterfylle missiler til landets rakettforsvar, har Norge tatt parti med okkupasjonsmakten Israel.

Som medlem i sikkerhetsrådet har Norge et særlig ansvar for en fungerende internasjonal rettsorden. Det er derfor på tide at Norge anerkjenner palestinernes legitime rettigheter og går inn for sanksjoner mot Israels gjentatte folkerettsbrudd.

Vi krever at regjeringen fordømmer den etniske rensingen i Øst-Jerusalem og blokaden av Gaza. Oljefondet må trekke seg ut av selskaper som medvirker til brudd på folkeretten og menneskerettigheter på okkupert palestinsk område.

Publisert: 25. juni 2021