Glitter dekker ikke over apartheid

Palestinakomieen oppfordrer til boikott av årets Eurovision Song Contest i Israel.

Eurovision Song Contest er verdens største musikkshow, og mange ønsker at det skal være upolitisk. Men i år er dette ikke mulig. Israel utnytter arrangementet skamløst i sin propaganda. Arrangementet skal vise Israels « vakre ansikt », og ta oppmerksomheten bort fra forbrytelsene mot palestinerne.

– Israel bruker denne typen arrangementer til å promotere seg selv og vise seg frem på en måte som gjør at fokuset vårt går bort fra okkupasjon og undertrykkelse, og går over til glitter og fest. Israel gjorde dette selv høypolitisk da de vant Eurovision i fjor, og sa at vinneren var en fremdragende ambassadør for Israel. Dette handler om hvitvasking av okkupasjon. Boikottoppfordringen er et ledd i et internasjonalt press for at Israel skal endre sin politikk, sier leder av Palestinakomiteen, Kathrine Jensen, til Dagsavisen.

Les også: – Feil av Keiino å delta i Eurovision Song Contest
Les også: Mari Boine støtter boikott av årets Eurovision Song Contest
Les også: Utsettes for svertekampanje fordi de støtter boikott av årets Eurovision Song Contest

Israels slagord for Eurovision 2019 er Dare to dream. Men denne drømmen gjelder ikke for palestinerne. Scenen finalistene skal stå på i Tel Aviv er bygget over en utslettet palestinsk landsby. Mindre enn ti mil unna, på grensen til Gazastripen, har ubevæpnede demonstranter blitt skutt ned av den israelske hæren gang på gang.

Palestinske kringkastingsjournalister og kulturarbeidere har oppfordret NRK og andre medlemmer av Den europeiske kringkastingsunionen, artister og publikum til å boikotte Eurovision 2019 i Israel. Artister verden over – inkludert over 100 framtredende norske artister – støtter palestinernes oppfordring.

Er du artist, og ønsker du å signere oppropet? Klikk HER!

Hvis du ikke er artist, kan du klikke HER for å signere innbyggeroppropet.


Publisert: 10. april 2019