Svart skjerm under Eurovision

Palestinakomiteen oppfordrer alle til å ha «svart skjerm» under årets Eurovision Song Contest i Tel Aviv.

Eurovision Song Contest (ESC) er verdens største musikkshow, og mange ønsker at det skal være upolitisk. Men i år er dette ikke mulig. Israel utnytter arrangementet skamløst i sin propaganda. Arrangementet skal vise Israels « vakre ansikt », og ta oppmerksomheten bort fra forbrytelsene mot palestinerne.

Palestinakomiteen støtter palestinernes oppfordring om boikott av årets arrangement, og har laget et eget Facebook-banner som vi oppfordrer alle til å bruke mens ESC varer (14.-18.mai).

Klikk HER for å laste ned Facebook-banner: «Svart skjerm»

Klikk HER for å laste ned Instagram-bilde: «Svart skjerm»

– Istedenfor å se på Eurovision-finalen 18.mai, oppfordrer vi folk til å gå på et av de mange alternative arrangementene som finner sted den dagen, sier Kathrine Jensen, leder av Palestinakomiteen i Norge.

Både i Oslo, Fredrikstad og Stavanger arrangeres det konserter den 18. mai.

Klikk her for en oversikt over hva som skjer.

Skyter på ubevæpnede demonstranter

Israels slagord for Eurovision 2019 er Dare to dream. Men denne drømmen gjelder ikke for palestinerne. Scenen finalistene skal stå på i Tel Aviv er bygget over en utslettet palestinsk landsby. Mindre enn ti mil unna, på grensen til Gazastripen, har ubevæpnede demonstranter blitt skutt ned av den israelske hæren gang på gang.

Les også: – Feil av Keiino å delta i Eurovision Song Contest
Les også: Mari Boine støtter boikott av årets Eurovision Song Contest
Les også: Utsettes for svertekampanje fordi de støtter boikott av årets Eurovision Song Contest

Palestinske kringkastingsjournalister og kulturarbeidere har oppfordret NRK og andre medlemmer av Den europeiske kringkastingsunionen, artister og publikum til å boikotte Eurovision 2019 i Israel. Artister verden over – inkludert over 140 framtredende norske artister – støtter palestinernes oppfordring.

– Israel bruker denne typen arrangementer til å promotere seg selv og vise seg frem på en måte som gjør at fokuset vårt går bort fra okkupasjon og undertrykkelse, og går over til glitter og fest. Israel gjorde dette selv høypolitisk da de vant Eurovision i fjor, og sa at vinneren var en fremdragende ambassadør for Israel. Dette handler om hvitvasking av okkupasjon. Boikottoppfordringen er et ledd i et internasjonalt press for at Israel skal endre sin politikk, sier Kathrine Jensen.

Er du artist, og ønsker du å signere oppropet? Klikk HER!

Hvis du ikke er artist, kan du klikke HER for å signere innbyggeroppropet.Klikk HER for å laste ned Facebook-banner: «Svart skjerm: Boikott Eurovision 2019 i Israel»

Mer Eurovision Song Contest i media:

Publisert: 10. april 2019