Solidaritetsarrangement i Narvik 30. april

SOLIDARITETSARRANGEMENT MED FOKUS PÅ MIDT-ØSTEN I NARVIK 30. APRIL

1.mai-komiteen i Narvik har i flere år ønsket å utvide det tradisjonelle 1.mai-arrangementet til å bli noe mer. Endelig, i år forsøker vi oss med et åpent solidaritetsarrangement med fokus på Midt-Østen. Palestinakomiteen står for opplegget i samarbeid med 1.maikomitten. Det finner sted på mandag 30. april i Auditoriet til Narviksenteret fra kl. 19.00. Minst fem, kanskje seks, ulike innledere vil belyse viktige tema under logoen kunnskap-solidaritet-fred. Tre av våre lokale trubadurer vil bidra til å få temaet ordentlig under huden på oss. En med en alvorlig nyskrevet vise, de to andre med hver sin klassiker innenfor temaet. Det vil bli enkel servering.

Etter åpning og velkomst fra Narviks varaordfører Geir-Ketil Hansen vil Palestinakomiteens Randi Nymo lose oss gjennom kvelden. Hovedinnholdet er en serie foredrag og innlegg, men med anledning til noen få spørsmål fra salen.

Første mann ut er pensjonert høyesterettsadvokat Gunnar Nerdrum fra Tromsø, som deltok på en studietur til Palestina sist februar. Han vil reise diskusjonen om Israel som apartheidstat. Magnus Lønneberg fra Norsk Folkehjelp vil gi oss et overordna perspektiv på flyktninger og krig i dagens verden.

Svein Eirik Tande vil urframføre sin nyskrevne «Mi bønn».

Den unge ingeniørstudenten Ayah Mustafa, født og oppvokst i Jordan, vil formidle oss en forståelse av hvordan det er å være palestiner uten å ha bodd hjemlandet. Narviksenterets ungdomskoordinator Joakim Arnøy vil redegjøre for hvordan internasjonal ungdomsutveksling bygger fred.

Trond Esben Robertson (Trespa) vil framføre John Lennons klassiske «A working class hero».

Mangeårig lokalpolitiker (Rødt) og solidaritetsaktivist for Palestina og Kurdistan Svein Olsen fra Bodø legger fram «Undertrykte folk og menneskefiendtlig stormaktsspill i Midt-Østen – splittelse, enhet og framtidshåp».

Svein Hanssen (Klasken) vil framføre Mikael Wiehes gripende sang «Just i den här sekunden».

Til avslutning håper vi å få SVs nestleder Snorre Valen med en sterk appell, men dette er enda ikke bekreftet.