Bassem Tamimi & Yonatan Shapira – Livet under israelsk apartheid

Bassem Tamimi og Yonatan Shapira – Livet under israelsk apartheid

Tid: 17:00-18:30
Sted: Blindern, Eilert Sundts hus auditorium 2

I forbindelse med Israeli Apartheid Week* (IAW) 2018, skal vi ha en samtale mellom den palestinske grasrotaktivisten, Bassem Tamimi (via Skype), og den israelske aktivisten, Yonatan Shapira. Sammen skal de fortelle om sine erfaringer med apartheid i henholdsvis Palestina og Israel.

Bassem Tamimi er en av organisatorene av den ikke-voldelige motstandsbevegelsen i landsbyen Nabi Saleh på Vestbredden. Siden 2009 har det blitt holdt ukentlige demonstrasjoner mot Israels okkupasjon, kolonisering og apartheid i Nabi Saleh, og Bassem og hans familie har vært aktive i denne kampen. De har betalt en høy pris for sin rolle i disse demonstrasjonene, og i skrivende stund sitter både hans kone, Nariman, og hans datter, Ahed, fengslet i Israel.

Yonatan Shapira er en Israelsk BDS-aktivist med bakgrunn fra det israelske luftforsvaret. Han har vært aktiv i en gruppe av israelske aktivister som kaller seg «Boycott from Within», og har vært en sterk stemme i kampen mot Israels undertrykkelse av palestinere.

Vi ønsker dere alle velkommen til det som blir en sterk samtale mellom to veldig viktige stemmer i kampen mot israelsk apartheid.

Vel møtt!

PS: samtalen vil foregå på engelsk

*Israeli Apartheid Week er en internasjonal arrangementserie som søker å opplyse folk om Israels apartheidsystem og fremme BDS-kampanjen (boikott, desinvesteringer, sanksjoner). IAW 2018 på Universitetet i Oslo arrangeres av BDS Norge og Palestinakomiteen i Oslo.