Filmvisning og paneldiskusjon: Arna’s children

Hvor: Kunstnernes Hus, Oslo
Når:
Tirsdag 19.oktober kl 1900

Masahat i samarbeid med Palestinakomiteen og Kunstnernes hus inviterer deg til visning av den nederlandsk-israelske dokumentarfilmen Arna´s Children, etterfulgt av en paneldiskusjon rundt betydningen av kultur og teater i Palestina og i den palestinske motstandskampen, samt forholdene for palestinere i israelske fengsler.

Om filmen: Arna Mer-Khamis var en israelsk-jødisk antiokkupasjonsaktivist, gift med en palestiner og grunnlegger av Freedom Theatre i flyktningleiren Jenin på Vestbredden.
Dokumentaren «Arna’s Children» (2004, 84 mins) følger hennes sønn Juliano og hans retur til flyktningleiren. Fra sin oppvekst husker han lekne barn med iver etter kulturell utfoldelse under okkupasjon og i et undertrykkende miljø. Nå oppdager han at flere av dem enten er drept av den israelske hæren, eller deltar i den væpnede delen av den palestinske motstandsbevegelsen.
Blant Arnas barn som portretteres i filmen er Zakaria Zubaidi. Zubaidi var nylig på avisforsider verden over, da han sammen med fem andre palestinske politiske fanger rømte fra det israelske Gilboa-fengselet gjennom en tunnel utgravet ved hjelp av en cola-flaske og en skje.
Filmen gir et dystert men gripende innblikk i Zubaidis liv, samt fremtiden for generasjoner av palestinere frarøvet sin frihet.
Paneldeltakere:
  • Line Khateeb, leder i Palestinakomiteen og styreleder i Masahat
  • Milena Ansari, International Advocacy Officer, Addameer Prisoner Support & Human Rights Association