Gaza-uka i Tromsø

Gazauka 2016

En rekke Gaza-arrangementer 2.-10. april

Gazauka er et dugnadssamarbeid som gjør oss i stand til å sette fokus på Gaza og vennskapssamarbeid. Gaza er Tromsøs vennskapsby i Palestina, og årets program vektlegger i større grad enn tidligere situasjonen i hele Palestina, og for de palestinske flyktningene. Her er et program for årets arrangementer, noen av dem fortsatt under utvikling:

Onsdag 6. april 19.00: Ingvild Skogvold: Om rapporten Farlige Forbindelser II. Fagforbundet, Stortorget 5, 3. etasje.
Rapporten «Farlige Forbindelser II» er utarbeidet av Fagforbundet og Norsk Folkehjelp og er en omfattende og grundig dokumentasjon på ulike norske forbindelser til den israelske okkupasjonen. Ingvild Skogvold har vært sentral i utarbeidelsen.
Arrangør: Fagforbundet

Torsdag 7. april 20.00: Internasjonalt seminar: Forfatter Peder Martin Lysestøl: Israel – Bak muren av myter og propaganda.Introduksjon ved Gunhild Johansen. Tromsø bibliotek.
I mer enn 50 år har økonomen Lysestøl fulgt Israel. I sin nye bok viser han hvordan Israels endring fra planøkonomi til markedsøkonomi har hatt store konsekvenser for sionistisk ideologi og israelsk politikk. På den ene siden kjemper Israel om å bli verdens hitech-hovedstad og er satsingsområde for Apple, Microsoft og de andre teknologigigantene. På den andre siden er det verdens mest militariserte samfunn og landet med størst andel fattige i den utviklede verden. Hvor går Israel videre? Er landets økonomiske, sosiale og politiske utvikling i ferd med å bli en trussel mot Israels eksistens?
Arrangør: Internasjonalt seminar og Palestinakomiteen

Fredag 8. april 12.30: Skolefilmvisning: Dancing Arabs. Aurora kino.
Gratis skolekino for elever i 10. trinn og på videregående. I Dancing Arabs møter vi palestinske Eyad som blir tatt inn på en av Jerusalems mest prestisjetunge, jødiske skoler. Hvordan er det å være ung og å finne sin identitet samtidig som man lever i et område i konflikt?
Arrangører: FN-sambandet og Film fra Sør

Lørdag 9. april 13.00: Historiker og forfatter Ilan Pappe: Apartheid i ISRAEL. Åpent møte på Prelaten.

Besøk av historieprofessor og aktivist Ilan Pappe, opprinnelig fra Israel, nå bosatt i England. Pappe har skrevet en lang rekke bøker og artikler om Israel og Palestina, og har som et viktig utgangspunkt sin siste bok «Israel and South Africa: The Many Faces of Apartheid».
Arrangører: Palestinakomiteen, Norsk Tjenestemannslag, Humanetisk Forbund og Fagforbundet

Søndag 10. april 11.00-14.00: Gaza for små og store. Mangfoldig program for barn og voksne på Bed & books, Strandgata. 45.