God okkupasjonsfri jul i Sandefjord!

Med Sodastream-brusmaskinen kan du lage brus hjemme med vann fra springen. Det hørtes kanskje fristende ut? Den ideelle julegaven? Men SodaStream lager sine brusmaskiner i en israelsk bosetting i okkuperte Palestina som er ulovlig i følge folkeretten og fordømmes av FN, USA, EU og Norge.

SodaStreams hovedfabrikk ligger nemlig på stjålet palestinsk land. Gjennom sin produksjon på den okkuperte Vestbredden, utnytter selskapet land og vannressurser som tilhører palestinerne.

Den 6. desember arrangeres det aksjoner over hele landet i butikker og julegater for å spre budskapet om å ikke støtte selskaper med produksjon i ulovlige israelske bosettinger. Slagordet er ”God okkupasjonsfri jul!”

Palestinakomiteen og Solidaritetsungdom har en markering på Torvet lørdag 6. desember kl. 13. Kom gjerne innom og slå av en prat.

Dersom du ikke har mulighet til å delta på selve aksjonsdagen kan du bidra på sosiale medier ved å signere denne Thunderclap-beskjeden som sprees den 6.desember: “Ingen SodaStream under juletreet! SodaStream har produksjon på ulovlig okkupert palestinsk jord #boikottSodaStream. Skriv under Thunderclap-beskjeden her