Månedens møte med Morten

Palestinakomiteen i Norge inviterer til vår nye møteserie «Månedens møte med Morten» tirsdag 24. november kl. 19:00.

Tema: Palestinske politiske spenninger, med innledning av Erling Lorentzen Sogge.

Erling Lorentzen Sogge er postdoktor ved institutt for kulturstudier og orientalske språk ved UiO. I dette møtet tar han utgangspunkt i opplevelsene sine fra feltarbeid han gjorde flyktningleiren Balata på Vestbredden i 2019 for å forklare de politiske spenningene i Palestina idag, de forskjellige aktørene som opererer i det politiske terrenget, og hindringene på veien mot et samlet palestinsk lederskap. Etter innledningen blir det mulighet for spørsmål og kommentarer.

Flyktningleiren Balata er den største flyktningleiren på Vestbredden, og har vært et viktig arnested for grasrota i Fatah og andre politiske bevegelser siden den første intifadaen (1987-1993).

Erling Lorentzen Sogge forsker på palestinsk og libanesisk politikk, og kommer med en bok om den palestinske nasjonalbevegelsen i Libanon neste år.

Møtet gjennomføres som videokonferanse (Zoom). Klikk her 24. november kl 1900 for å delta.

NB: Maks antall deltakere er 100 stk. Vi tar forbehold om at det kan bli fullt.

“Månedens møte med Morten” er, som navnet tilsier, et månedlig møte der politisk nestleder i Palestinakomiteen i Norge sammen med oss går dypere ned i dagsaktuelle temaer fra Palestina, med innledere som kan tilføre oss kunnskap som hjelper oss å skjønne dagens situasjon i Palestina bedre.

Har du spørsmål eller innspill om dette møtet, ta kontakt med Morten Heszlein-Lossius på 99150813 eller heszlein@gmail.com