Markering: Slipp Sarsak fri! Flytt U-21 2013 til et annet land!

Fotballspilleren Mahmoud Sarsak (25 år) er døden nær i israelsk fengsel. Han har ikke fått forklaring, anklage eller dom. Han sultestreiker mot fengslingen. Han spilte for Palestina i VM i Pakistan i 2002 og seinere på et fredslag i Oslo, sammensatt lag av palestinske og israelske spillere, i Norway Cup i 2003.

Det arbeides nå i internasjonale idrettkretser for å få han løslatt. Mahmoud Sarsaks far sier: ”Idrettsfolk burde kreve fair play og ikke tolerere at Israel er vertskap for UEFA-turneringa samtidig som de arresterer, torturerer, fengsler og dreper palestinere, fotballspillere inkludert, uten at det får konsekvenser.»

Vi ser med sinne og skuffelse på at Union of European fotball associations, UEFA, har tildelt sluttspillet for U-21 EM i 2013 til Israel. Til triss for dagens situasjon, hvor Israels undertrykking av det palestinske folket er råere enn noen gang og det vilkårlig fengsles stadig flere palestinere, vil tildelingen av sluttspillet til Israel bli sett på som en håndsrekning til okkupantstaten.

Vi krever at:
Mahmoud Sarsak slippes fri!
U-21 2013 flyttes til et annet land!

Møt opp utenfor Utenriksdepartementet mandag 11. juni kl. 15.30 for å vise din motstand!

Arrangør: Akademisk og kulturell boikott av Israel, AKULBI, Palestinakomiteen i Norge, Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom, Sosialistisk Ungdom