Nakba-markering foran Stortinget

Palestinakomiteen i Oslo inviterer til markering av Nakba-dagen i solidaritet med de 1600 palestinske fangene i sultestreik. Møt opp og vis solidaritet med det palestinske folket!

Hvor: Stortinget
Når: 15. mai klokken 18.00

Appeller ved blant andre Stein Guldbrandsen, Fagforbundet, og Line Khateeb, Norsk Folkehjelp.

OM AL NAKBA: Al Nakba er betegnelsen på fordrivingen av 750 000 palestinere fra hjemmene sine og tømmingen av 530 palestinske landsbyer i forbindelse med opprettelsen av staten Israel i 1948. Nakbaen er et vedvarende prosjekt. Israel okkuperer og kolonialiserer palestinsk land også i dag, og fordrivelsen av det palestinske folk pågår fortsatt.

OM DEN PÅGÅENDE SULTESTREIKEN: Rundt 1600 palestinere i israelske fengsler har sultestreiket siden 17. april i protest mot Israels mishandling av palestinske fanger, og mot Israels tilfeldige arrestasjoner av det palestinske folk. Aksjonen blir ledet av en av Palestinas mest populære ledere, Marwan Barghouti. Sultestreikerne fortjener vår oppmerksomhet og støtte.

Palestinakomiteen krever:

– At Regjeringen fordømmer de ulovlige israelske bosetningene, og de israelske husødeleggelsene som rettes mot palestinerne
– At Regjeringen desinvesterer fra selskaper som støtter opp om de ulovlige israelske bosetningene
– At Regjeringen fordømmer Israels inhumane behandling av palestinske fanger