Palestinske menneskerettigheter – hva kan Norge gjøre?

Velkommen til spennende møte med Susan Power, jussprofessor og menneskerettighetsforkjemper fra den palestinske organisasjonen Al-Haq!

Når: Mandag 24.april kl. 1900-2030
Hvor: «Boksen», andre etasje på Kulturhuset, Youngs gate 6, 0181 Oslo

Lenke til Facebook-event
Siden nyttår har nesten hundre palestinere blitt drept av israelske soldater, Israels nye regjering har uttalte planer om å annektere Vestbredden og har gitt tillatelse til å utvide bosettinger og «legalisere» utposter, bygd på stjålet palestinsk jord.
Dette er noe av bakteppet når Susan Power fra den viktige palestinske menneskerettighetsorganisasjonen Al-Haq gjester Oslo og Kulturhuset mandag 24. april.
Hun vil ta oss gjennom hva Al-Haq mener er det viktigste det internasjonale samfunnet – og Norge – kan gjøre akkurat nå for å bedre menneskerettighetssituasjonen for palestinerne. Hun vil blant annet komme innom hvordan FN kan jobbe med apartheid, hva den internasjonale domstolen i Haag (ICJ) kan utrette når de nå skal vurdere legaliteteten til den israelske okkupasjonen og hvordan vi kan støtte sivilsamfunn som jobber for palestinske menneskerettigheter.
🇵🇸 Susan Power har en doktorgrad i juss og er leder for Legal Research and Advocacy-avdelingen hos Al-Haq
🎙 Samtalen, som vil foregå på engelsk, ledes av styreleder i Fellesutvalget for Palestina, Kirsti Næss.
Det blir mulighet for å stille spørsmål.
🏠 Arrangementet vil være på Boksen i 2. etasje på Kulturhuset ved Youngstorget i Oslo.
🔧 Arrangører: Internasjonalt Utvalg i Rødt, Fellesutvalget for Palestina, Palestinakomiteen i Norge, KFUK-KFUM Global og Norges Kristelige Studentforbund.
VELKOMMEN!