Samtale: Israel. Bak muren av myter og propaganda

Som mange andre norske ungdommer reiste Peder Martin Lysestøl i 1964 til Israel for å jobbe i kibbutz. Han møtte også palestinere som fortalte om undertrykkelse og etnisk rensing og skjønte at det var mye Israel forsøkte å skjule.

Lystestøl ble økonom og politisk aktivist og har fulgt Israel og Midt-Østen i over 50 år. I boka «Israel. Bak muren av myter og propaganda» viser han hvordan Israels økonomiske endring har hatt store konsekvenser for sionistisk ideologi og israelsk politikk. Samtidig som Israel er satsingsområde for Apple, Microsoft og andre teknologigiganter, er det også verdens mest militariserte samfunn og landet med størst andel fattige i den utviklede verden. Hvor går Israel videre? Er landets økonomiske, sosiale og politiske utvikling i ferd med å bli en trussel mot Israels eksistens?

Lysestøl var tidlig på 1970-tallet en av stifterne av Palestinakomiteen i Norge og har også skrevet boka «Palestinerne» (2. utg. 2009)

Trond Laksaa er prest i Narvik. Han har de siste årene blitt stadig mer kritisk til staten Israel og dens politikk, ikke minst bosettingspolitikken.

Det vil være mulig å kjøpe boken på arrangementet.

Vel møtt til en spennende samtale!

Arrangementet er gratis. 

Tid: Onsdag 22.mars. klokken 17:30 – 19:30
Arr.: Palestinakomiteen i Narvik