Stopp Israels terror mot Gaza nå! Demonstrasjon i Oslo ved Israels ambassade

Palestinakomiteen i Norge og Palestinakomiteen i Oslo arrangerer demonstrasjon ved Israels ambassade, lørdag 17. november kl 14.

Israels offensiv mot Gazastripen eskalerer. I følge Al-Jazeera er minst 11 palestinere og 3 israelere drept de siste dagene. Dagbladet skriver at 8 palestinere de fleste sivile inkludert kvinner og barn, er drept i over 20 flyangrep. Det har blitt avfyrt 120 raketter mot Israel og åtte israelere er såret på fem dager. Israel som er okkupant og verdens tredje største militærmakt fremstiller seg som et offer og kaller drap av palestinere for selvforsvar.

Mediene fremstiller Israel (okkupanten) og palestinere (okkupert folk) som likeverdige parter. Dette er en bevisst avledningsmanøver fra Israels side for å legge alt ansvar på palestinerne.

I mer enn fem år har mer enn 1, 6 millioner palestinere på Gazastripen vært underlagt en folkerettsstridig blokade. Mer enn halvparten av befolkningen er barn. Israel driver med kollektiv avstraffelse av palestinere og dette må det bli slutt på nå! Vi viser solidaritet med palestinere på Gazastripen og krevet at Israel stopper terroren og at den kollektive avstraffelsen av 1,6 palestinere opphører.

Paroler:

  • Stopp Israels terror mot Gaza
  • Press okkupanten – ikke de okkuperte
  • Opphev blokaden av Gaza

Appellanter:
Emad Rozzi, doktorgradsstipendiat og palestiner fra Gaza
Stein Guldbrandsen, arbeidsutvalget, Fagforbundet
Mona Wærnes, leder i Internasjonalt Utvalg, SV
Bjørnar Moxnes, leder, Rødt
Medhat Abbas, Egyptisk Kultursenter
Åsmund Aukrust, nestleder i AUF

Disse organisasjonene har sluttet seg til:
SV, AUF, SU, Fellesutvalget for Palestina, Rødt, Rød Ungdom, Ship to Gaza Norway, Egyptisk Kultursenter i Norge, Dostour Partiet i Norge,Queers4Palestine, Palestinaleiren, Norsk Folkehjelp, Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom, Internasjonale sosialister Ungkommunistene i Norge (UngKom) og Norges Kommunistiske Parti, m.fl.

Arrangør: Palestinakomiteen i Norge og Palestinakomiteen i Oslo