Tatt av pirater: Slik var ferden med Ship to Gaza

Kom og hør Gerd von der Lippe , deltaker på Ship to Gaza sommeren 2018, fortelle om sine opplevelser torsdag 21. mars på Narviksenteret. 

Bakgrunn: Ship to Gaza-båten Kårstein – Al Awda – ble bordet av israelsk marine i internasjonalt farvann søndag 29.juli 2018. Deltakerne, 22 i alt, ble truet på livet, mishandlet, ranet og fengslet. Gerd von der Lippe (76 år) var en av dem. Hun formidler hvorfor hun deltok og hva som skjedde.  Gratis arrangement med kaffe og vafler.

NB! INNGANG PÅ NEDSIDA AV BYGGET (Personalinngang Narviksenteret) PGA ARRANGMENT I BIBLIOTEKET FRA 19.30, SE PLAKAT OG MERKING!

Program:
Kl 20:00 Velkommen ved Jan Åge Riseth, Leder Palestinakomiteen i Narvik
Kl 20:05 Joakim Arnøy, Ungdomskoordinator Narviksenteret
«Hvorfor ungdom bør bry seg – og hvordan»
Kl 20:20 Mona Nilsen, Leder: LO i Ofoten
«En kort refleksjon fra en tur med Palestinakomitéen
på Vestbredden – september 2018.
Kl 20:35 Gerd von der Lippe, Professor emerita I idrettssosiologi, Universitetet i Sørøst-Norge og Palestinaaktivist: «Tatt av pirater».
kl 21:00 Påfyll av kaffe- spørsmål og refleksjoner.

Svein Eirik Tande og Kristina Nordgård bidrar med kulturelle innslag underveis.

Gerd von der Lippe er også tidligere topputøver i friidrett med blant annet tre NM i sprint. Hun er kjent som feministisk idrettsaktivist og samfunnsdebattant med skarp kritikk av kropps- og sexfiksering i toppidretten. Hun var en pioner innen forskning om idrett og kjønn og er fortsatt aktiv forsker.

Palestinakomiteen i Narvik avholder årsmøte kl 19.00 – altså før møtet- på samme sted.

Velkommen!