Marthe Valle: – Jeg orker ikke lese norske medier

Marthe Valles kommentar om språkbruk i norsk media utløste et raserianfall uten like fra pro-israelske krefter i utlandet i det som kun kan tolkes som en målrettet kampanje. Valles innlegg gjengis her i sin helhet med full tillatelse.

Jeg orker ikke lese norske medier. Det er lenge siden jeg sluttet. Feige formuleringer som «konflikt», «derfor strides Israel og Palestina», «angrep fra begge sider». Det er grovt uriktig og uetisk å la nyhetslesere sitte igjen med et inntrykk av at dette er en uløselig «konflikt».

Marthe Valle

Dette er folkemord. Folkemord på et innesperret folk som ikke har noe sted å rømme. På grunn av israelsk blokade. Folkemord på et folk som etter internasjonal lov har rett til å gjøre motstand mot okkupasjon. 103 palestinere er bombet ihjel de siste dagene, 31 barn.

31 barn. 31 barn. 31 barn!

Og når jeg i kveld fikk et bilde av en syrisk venn som sitter innesperret i Moria-leiren på Lesvos som viser solidaritet med Palestina, så kjentes det som om at hjertet skulle briste fullstendig. Verden er overfylt av feige ledere som «fordømmer» angrepene selv om de vet utmerket godt at det kunne ikke interessert Israel mindre hva de mener.

Der er kun en enste ting som vil fungere og det er tydelige signal fra verdenssamfunnet i form av sanksjoner og økonomisk boikott. Man stilner ikke en brutal militær okkupant med «fordømmelse», man gjør det med handling.

Våkn opp, verden!

Publisert: 16. mai 2021