Trosset kulden for å vise sin støtte til Palestina

29. november markerte Palestinakomiteens lokallag over hele landet FNs solidaritetsdag for det palestinske folket. – Denne dagen  er viktig fordi den uholdbare situasjonen for palestinerne har vart så utrolig lenge. Den må ikke få gå inn i verdens glemmebok, sier leder av Palestinakomiteen, Kathrine Jensen. 

I Oslo arrangerte Palestinakomiteen i Oslo fakkelmarkering i samarbeid med Palestinakomiteen i Norge. Rundt 200 solidariske mennesker trosset det kalde novemberværet og fant veien til Stortinget for å vise sin støtte til det palestinske folket.

Parolene for markeringen var som følger:

– at regjeringen trekker Oljefondets investeringer ut av virksomheter som støtter opp om Israels ulovlige okkupasjonspolitikk
– at regjeringen anerkjenner Palestina som stat
– at regjeringen forsvarer retten til å fremme BDS-kampanjen

– Ingen konflikt mellom to likestilte parter

Mani Hussaini, leder i AUF, Tora Systad Tyssen, leder i Fellesutvalget for Palestina, Balder Alvær Olafsen fra Sosialistisk Ungdom og Marianne Gulli, internasjonal leder i Rødt holdt appeller. I tillegg leverte Fredrik Martinsen, Oda Aunan, Marius Abrahamsen og Anna Oftedal politisk ladede budskap i form av slampoesi. Line Khateeb var kveldens konferansier.

Balder Alvær Olafsen holdt appell på vegne av Sosialistisk Ungdom.

– Konflikten mellom Israel og Palestina er ingen konflikt mellom to likestilte parter. Det er en konflikt mellom en av verdens sterkeste militærmakter og et folk som kjemper med ryggen mot veggen for retten til å leve og bo i sitt eget land, sa Marianne Gulli fra Rødt i sin appell.

Balder Alvær Olafsen fra Sosialistisk Ungdom kunne fortelle at SV kommer til å foreslå at Norge anerkjenner Palestina i denne stortingsperioden.

Olafsen oppfordret alle de frammøtte til å fortelle venner og familie til hvorfor det er viktig å støtte det palestinske folket sin rettmessige frihetskamp:

– Jeg er stolt av å være en del av denne bevegelsen som er samlet her. For uansett hvem vi står opp mot, om det er USA, Israel eller store lobbyorganisasjoner, kommer vi aldri til å gi oss. Vi skal kjempe i solidaritet helt til våre kamerater i Palestina har fått sin frihet, sitt land og sine menneskerettigheter tilbake.

SE BILDEGALLERI: FAKKELMARKERING FORAN STORTINGET 29. NOVEMBER
(Klikk på pilene på midten for å bla i bildene)

Publisert: 30. november 2017