Bli med på Palestinakomiteens ungdomskonferanse!

Er du mellom 16 og 26 år, og har du solidaritet med det palestinske folket? Da bør du melde deg på Palestinakomiteens ungdomskonferanse 6.-8. oktober!

NB: Tidsplanen og innholdet i konferansen er endret etter at denne artikkelen ble skrevet. Se konferansens Facebook-event for oppdatert informasjon!

– Dette kommer til å bli en kjempespennende helg! Deltakerne vil lære masse om situasjonen i Palestina, og om hvordan de kan engasjere seg videre i lokallagsarbeid eller annen form for aktivisme, sier leder for arbeidsgruppa, Ann Helen Evertsen.
Konferansen finner sted i Oslo, og Ann Helen Evertsen ser spesielt fram til å introdusere konferansedeltakerne for palestinske Ahed Tamimi (15) og faren hennes, Bassem:

Ann Helen Evertsen, leder av arbeidsgruppa som jobber med ungdomskonferansen.

– Vi er veldig stolte og glade over at Ahed Tamimi (16) og faren hennes Bassem kommer for å snakke om palestinsk motstandskamp. De er to kjente aktivister som kommer fra den palestinske landsbyen Nabi Saleh. Ahed ble kjent gjennom YouTube som 13-åring, og har figurert i flere internasjonale reportasjer om palestinsk motstandskamp på Vestbredden, også norske, sier Ann Helen Evertsen.

Se YouTube-klipp med Ahed Tamimi:

Målet er at deltakerne skal sitte igjen med opplevelsen av at de har hatt en morsom helg og lært masse om hva som foregår i Palestina.
– De kommer også til å få høre om hvordan du kan dra til Palestina på studietur, noe som etter vår mening er den beste måten å forstå situasjonen på. Kanskje finner du en på konferansen som du kan reise sammen med på studietur, sier Ann Helen Evertsen.
– Hva vil du si til de som tenker at situasjonen i Palestina har vært fastlåst i så mange år, og at det virker fånyttes å engasjere seg?
– Nettopp fordi denne situasjonen har vart så lenge, er det grunn til å bry seg! Det er mye bedre å gå i grava og vite at du faktisk gjorde noe i solidaritet med det palestinske folket, enn å vite at du ikke gjorde noen ting. Vår solidaritet betyr noe. Og vi kan faktisk gjøre en forskjell, sier Ann Helen.
Medlemmer av Palestinakomiteen betaler 200 kr for å delta, mens ikke-medlemmer betaler kr 300,- Det vil kunne gis noe reisestøtte til lokallagsmedlemmer som reiser til Oslo for å delta på konferansen.
Saken fortsetter under bildet. 

Ahed Tamimi (nede til venstre) i konfrontasjon med en israelsk soldat under en demonstrasjon mot de israelske bosettingene. Bildet er tatt ved den palestinske landsbyen Nabi Saleh i 2015. Foto: Shadi Hatem

Programmet er ikke helt fastsatt ennå, men Ann Helen lover at det blir en helg spekket med gode opplevelser og kunnskap:
– Vi skal ha workshops, filmkveld og utendørsaktiviteter. Og så skal vi kose oss med masse god mat!
– Til slutt, hvem bør melde seg på konferansen etter din mening? 
– Du bør melde deg på om du synes dette er en vanskelig situasjon å forstå seg på, om du ønsker å engasjere deg mer eller om du bare er nysgjerrig. Vi gleder oss uansett til å se deg!
Publisert: 6. september 2017