OPPFORDRER TIL BOIKOTT AV ISRAELSKE VARER

Denne uken aksjonerer Palestinakomiteens lokallag i matbutikker over hele landet. Målet er å inspirere folk og butikkledelsen til å velge bort israelske varer.

Foto: Synne Dahl

– Butikkene bugner av israelsk frukt og grønt, og flere store kjeder tilbyr ikke alternative varer fra andre land, sier Kristine, som er leder av Palestinakomiteens BDS-utvalg.

ØNSKER Å BEVISSTGJØRE OG ENDRE HOLDNING

Hver fredag siden 30. mars i fjor har palestinerne på Gazastripen demonstrert for deres rett til å vende tilbake til sine hjem, og å få hevet blokaden. Israel har svart med asymmetrisk, brutal og dødelig militær makt.

Les også: FN fordømmer Israels maktbruk mot sivile i Gaza

– Når man går i butikker og ser varer som er merket med Israel, gir dette en ekstra dårlig smak i munnen med tanke på det siste års hendelser , for ikke å snakke om de siste 71 årene, sier Kristine.

Målet med aksjonen er blant annet å få folk til å tenke seg om to ganger før de kjøper israelske varer. For å gjøre dette vil aktivistene klistre «Boikott Israel»-klistremerker på et synlig sted – på prisetikettene eller på vareeskene – og dele ut løpesedler.

I tillegg kommer de til å overlevere brev til butikkledelsen med oppfordring om å avstå fra handel med okkupasjonsmakten Israel.

– Når man kjøper israelske varer og andre tjenester, bidrar vi til å gjøre okkupasjonen permanent og økonomisk bærekraftig. Vi søker å endre holdninger og bevisstgjøre folk slik at de tar et informativt valg om varene de kjøper. Vi håper at de i solidaritet med det palestinske folk velger å boikotte israelske produkter, sier Kristine. 

Velg bort varer fra en okkupasjonsmakt!
Publisert: 4. juni 2019