Norske artister deltar i protestkonsert i Palestina

De norske artistene Unni Wilhelmsen, Sofian og Nosizwe opptrer på protestkonsert i Betlehem i kveld 

Lørdag 18/5 arrangerer Palestinakomiteen i Norge en protestkonsert i Betlehem i samarbeid med Globalvision. Konserten finner sted inne i flyktningleiren Aida, som huser palestinske flyktninger fra 1948 og deres etterkommere. 

Konserten er ment å være et alternativ til finalen i Eurovision Song Contest, som går av stabelen i Tel Aviv samme kveld. 

De norske artistene Unni Wilhelmsen, Sofian og Nosizwe vil alle spille på scenen i kveld til støtte for Palestina. De opptrer sammen med kjente palestinske artister og DJs som rapperen Mahmoud Jrere fra gruppa Dam, Bashar Murad, sopranen Dima Bawab og Rasha Nahas.

– Eurovision handler om musikk og fellesskap. Jeg sier nei til artistvasking av en okkuperende makt. Jeg er glad for å muligheten til å stå sammen med det palestinske folk, takket være Palestinakomiteen i Norge og det internasjonale koordinerende organet Globalvision, sier Nosizwe til NRK.

Samme kveld vil lignende solidaritetskonserter gå av stabelen blant annet i Haifa (Israel), Dublin, London, Oslo, Stavanger, Fredrikstad og Hamar.

Det hele vil bli strømmet her fra klokken 2100 norsk tid: https://www.watchglobalvision.com

Publisert: 18. mai 2019