Ny leder av Palestinakomiteen i Norge

Line Khateeb (37) er valgt som ny leder av Palestinakomiteen under organisasjonens 33. ordinære landsmøte, som fant sted på Ingeniørenes Hus 19.-20. september. Med seg i ledelsen har hun Morten Heszlein-Lossius, som ble valgt til politisk nestleder, og Anne Merete Bull, som ble valgt til organisatorisk nestleder. Khateeb og Bull har base på henholdsvis Nesodden og i Oslo, mens Morten Heszlein-Lossius bor i Bergen.

– Jeg vil rette en stor takk til tidligere leder Kathrine Jensen, som har ledet organisasjonen stødig siden 2014, sier Line Khateeb.

Les også: Ny organisasjonsstruktur i Palestinakomiteen

Har vært leder tidligere

Palestinakomiteens nye leder er norsk-palestiner og har jobbet med Midtøsten i mange år, blant annet som rådgiver i Norsk Folkehjelp. Hun var leder av Palestinakomiteen fra 2008-2012.

– Palestinakomiteen er i sitt femtiende år, og behovet for solidaritet med palestinernes kamp er fortsatt like aktuelt. Jeg er bekymret over at verdenssamfunnet ser ut til å ha akseptert okkupasjonen og blokaden av Gaza som noe normalt. Dagens regjering er altfor ettergivende overfor Israel. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide, som er opptatt av å løfte frem menneskerettighetene, ser ut til å ha glemt at disse også gjelder for palestinerne, sier Khateeb.

Nylig inngikk Emiratene og Bahrain fredsavtaler med Israel. Landene har ikke hatt diplomatiske forbindelser tidligere på grunn av den israelske okkupasjonen.

– Avtalene med Israel tar oppmerksomheten bort fra det faktum at okkupasjon vedvarer, at Israel fortsetter å ta over palestinsk land og daglig undertrykker 4,5 millioner palestinere. Da er det desto viktigere at norske myndigheter holder fast ved at folkerettsbrudd og okkupasjon ikke er akseptabelt, fastslår Line Khateeb.

Les uttalelsene fra landsmøtet 19.-20.september:
Norske medier må formidle virkeligheten fra Palestina
Palestinakomiteen oppfordrer til boikott
Nei til normalisering
Hev blokaden av Gaza

Publisert: 21. september 2020