– Oslo kommune må stoppe handel med okkupasjonsindustrien

BOIKOTT G4S

Oslo kommune må stoppe handel med okkupasjonsindustrien

– Det er ubehagelig å vite at offentlige midler går til selskaper som profitterer på den fortvilte situasjonen for palestinerne, sier Annicken Lundgård, leder for Palestinakomiteen i Norge. -Oslo kommune må stoppe alle avtaler med G4S, om innbyggerne skal ha tillit til kommunens etiske profil.

Finanskomiteen i Oslo kommune har fått storfint besøk av en gruppe aktivister fra Palestinakomiteen i Oslo. Aksjonistene har troppet opp i finanskomiteens behandling av forslag om utestengelse av selskaper som opererer på okkupert land.  Aksjonistene krever at Oslo kommune stanser alt samarbeid med sikkerhetsselskapet G4S, som leverer utstyr og tjenester til den israelske okkupasjonen av Palestina.

Sikkerhetsselskapet G4S har vært leverandør til den israelske okkupasjonen i flere tiår. G4S-konsernet, som eier både G4S i Norge og G4S i Israel, har siden 2002 varslet at de skal trekke seg ut av Vestbredden, men fortsetter å profittere på palestinernes lidelser:

G4S er leverandør til flere israelske fengsler der palestinske politiske fanger, blant de barn, blir torturert og mishandlet.

G4S leverer utstyr og tjenester til israelske militære og politi som er stasjonert på Vestbredden.

G4S leverer utstyr og tjenester til ulovlige, israelske bosettinger på Vestbredden og i øst-Jerusalem.

G4S leverer utstyr og tjenester til checkpoints og separasjonsmuren på Vestbredden og Gaza, som hindrer palestinere bevegelse på eget land.

Oslo kommune har forpliktet seg til å ta etiske hensyn i valg av leverandører, men velger likevel å bruke en leverandør som assosieres med til grove brudd på menneskerettighetene. G4S sin omfattende aktivitet på okkupert, palestinsk land, vitner om en mangel på respekt for grunnleggende menneskerettigheter

 

Kontaktperson:

Annicken Lundgård

Mobil 90 51 06 70

 

Les vedlegg med fakta om G4S her

Publisert: 20. mars 2013