Rabatterte billetter til Oslo Worlds åpningskonsert: En hyllest til Rim Banna

Bugge Wesseltoft, Checkpoint 303, Kari Bremnes, Ministry of Dub-key,Tania Saleh, Maryam Saleh, Tamer Abu Ghazaleh, Solveig Slettahjell og Marthe Valle samles på Folketeatret 30. oktober under Oslo Worlds åpningskonsert, for å hylle den palestinske frihetssangeren Rim Banna.

Tekst: Oslo World. 

Alle Palestinakomiteen sine medlemmer får 25 prosent avslag på billetter til konserten.

Klikk her for å kjøpe rabatterte billetter! 

Tidligere i år døde den palestinske sangeren Rim Banna, etter å ha vært diagnostisert med brystkreft i ni år. Banna var kjent for tolkninger av palestinsk musikk og poesi – hun samlet tradisjonelle palestinske tekster, og tonesatte dem på nytt. Rim Banna var mer enn noe annet en frihetssanger. Hun var en artist som lånte stemmen sin til det palestinske folks drømmer om å kunne styre sine egne skjebner. Vi er langt unna den drømmen i 2018, 70 år etter al-Nakba.

Det står ikke til en musikkfestival å finne veier ut av villnisset, peke ut vinnere eller tegne opp kartet på nytt. Men Oslo World kan, i et år hvor vi har valgt nettopp frihet som tema, løfte frem de som synger om andre verdener og som gir næring til vanlige menneskers kamp. Rim Banna var en slik artist. Hun viste hvordan denne smertefulle kampen også kan bli stor kunst – helt til det siste. 

Klikk her for å lese mer om arrangementet på Facebook

Se video:

Publisert: 27. september 2018