– Sanksjoner Israel nå

– Slik vi har samlet oss om sanksjoner mot Russland som bryter folkeretten i Ukraina må vi også stille krav til okkupanten Israel, sier Line Khateeb, leder av Palestinakomiteen. 

– Utenriksminister Annicken Huitfeldt må fordømme de folkerettsstridige angrepene og gå i bresjen for å holde okkupasjonsmakten Israel ansvarlig for ødeleggelsene og skadene palestinerne i Gaza opplever, gang på gang, fastslår Khateeb.

Enorme ødeleggelser

Etter tre dager med rakettangrep mot Gazastripen er ødeleggelsene enorme. 44 personer drept, av dem 15 barn. 151 barn er skadd. I dag morges angrep okkupasjonsstyrker også byen Nablus på okkuperte Vestbredden hvor tre palestinere ble drept.

Palestinakomiteen krever at blokaden av Gaza heves og at israelske myndigheters ulovlige okkupasjon og brudd på internasjonal lov møtes med sanksjoner. 

– Blokaden av Gaza har vart i 15 år og regnes som en krigsforbrytelse. 45 prosent av menneskene fanget innenfor murene er barn under 15 år, uten tilfluktsrom eller mulighet for trygghet, sier Khateeb.

Markering utenfor ambassaden

I forbindelse med Israels angrep på Gaza de siste dagene arrangerer Palestinakomiteen en demonstrasjon ved den israelske ambassaden, tirsdag 9.august kl.18.00

Appellanter på markeringen er:
-Line Khateeb, leder Palestinakomiteen-Eitay Mack, israelsk menneskerettsadvokat-Ola Alrantisi, student fra Gaza by
Paroler: – Sanksjoner Israel – Hev blokaden av Gaza
Kontaktperson: Line Khateeb, tlf. 95090938

Publisert: 9. august 2022