Siste innspurt for Ship to Gazas store kunstlotteri

Tekst: Torstein Dahle, Ship to Gaza

Freedom Flotilla Coalition, som Ship to Gaza er en del av, er i full sving med å forberede 2020-aksjonen. Denne gang er mottoet FOR THE CHILDREN OF GAZA. Ship to Gaza vil bruke den internasjonale oppmerksomheten til å sette søkelyset på de grusomme konsekvensene som Israels kvelertak på Gaza får for barna, som utgjør omkring halvparten av de to millionene palestinere som er sperret inne.

Mediene er stort sett tause om Gaza. Når båtene våre utfordrer Israels blokade, blir det alltid omfattende mediedekning internasjonalt. Her er noen få eksempler fra Kårstein/Al Awda i 2018:

https://www.newsweek.com/humanitarians-high-seas-freedom-flotilla-sets-sail-gaza-929083

https://www.theguardian.com/world/2018/aug/02/claims-of-violence-as-israel-deports-crew-on-gaza-aid-boat

https://www.facebook.com/rogerwaters/videos/1890953754281754/

Heldigvis rommer Norge mange fremragende kunstnere med stort engasjement for palestinernes sak. Nå har Ship to Gaza fått en rekke verdifulle gaver til vårt store kunstlotteri med trekning 30. desember. Jeg må sitere hva maleren Håkon Bleken sa da jeg ringte for å takke ham etter vårt forrige kunstlotteri: «Det er jeg som skal takke! Det er et privilegium å få gi kunst til det arbeidet dere gjør.». I år har vi fått et av hans Hedda Gabler-bilder:

https://www.fineart.no/doc/haakon_bleken_kunstanmeldelse

SLIK KJØPER DU LODD (Hvert lodd koster 100 kroner):

Vipps til 578353. Bruk rubrikken «Kjøp og betal» og oppgi navn og e-postadresse, gjerne telefon, i meldingsfeltet som du finner rett under beløpet du skal sende.

Eller benytt konto 1503.18.33598 Det er viktig å oppgi at innbetaling gjelder lodd, og at du legger igjen e-postadresse.

Loddsalget pågår fram til 29. desember.

Kunstlotteriet har allerede blitt en stor suksess, og det vil gi en viktig del av det økonomiske grunnlaget for FFCs aksjon i 2020. Nå vil vi gjerne få solgt resten av loddene innen 29. desember.

Det er i siste liten for å gi lodd som julegave, men vi har fortsatt noen lodd igjen som du kan kjøpe for å støtte en viktig sak – og kanskje vinne et av de mange verdifulle kunstverkene i lotteriet!

Beste hilsener fra Ship to Gaza v/Torstein Dahle

Publisert: 20. desember 2019