Bli solidaritetsarbeider!

Solidaritetsarbeidere_PSP-640x427-300x200Vil du bli solidaritetsarbeider?

Har du solidaritet med det palestinske folket? Vil du bli kjent med mennesker i Midtøsten og lære om deres kultur? Vil du bruke deg selv og din arbeidskapasitet til å støtte det palestinske folket? I rullgardinen på nettsiden ser du hvilke prosjekter vi har.

Litt generelt om det å være solidaritetsarbeider:

  • Du får ikke lønn for å være solidaritetsarbeider, men Palestinakomiteen gir reisestøtte og dekker krigsrisikoforsikring der det er påkrevd, i tillegg til losji.
  • Nedre aldersgrense for Rashedieh, Libanon er 21 år og på Vestbredden, Palestina, 23 år.  Før du drar vil du få en omfattende innføring i prosjektet og stedet du skal til av ansvarlige i Palestinakomiteen. Hvert sted har en koordinator her hjemme som selv har erfaringer fra Palestina/Libanon.
  • Midtøsten er et urolig verdenshjørne, men vi sender ikke folk hvis vi ikke er sikre på forholdene tillater det. Skulle det oppstå situasjoner som vi vurderer som usikre vil du bli hjemkalt.
  • Du må respektere stedets skikker og kultur når det for eksempel gjelder påkledning og alkohol. Solidaritetsarbeideren må praktisere avhold.
  • Det er forventet at du driver solidaritetsarbeid når du kommer hjem, for eksempel skriver om oppholdet i avisen, holder foredrag på møter eller engasjerer deg i Palestinakomiteen.
  • Det er en forutsetning at du er medlem av Palestinakomiteen.

Ønsker du mer informasjon om solidaritetsarbeidet, kontakt ansvarlig for Palestinakomiteens solidaritetsprosjekt:
Nasjonal koordinator Morten Sortodden
E-post: morten@palestinakomiteen.no

Vestbredden, Palestina 

Landsbyen Jayyous
Seks uker 

Arbeidet i Jayyous går ut på å hjelpe til med olivenplukking og annet jordbruksarbeid. Jayyous er en liten landsby nord på Vestbredden, og innbyggerne her er sterkt rammet av muren israelske myndigheter har bygget inne på palestinsk område. Mange av bøndene opplever å få oliventrærne sine rykket opp eller jorda si konfiskert av Israel.

Les mer om solidaritetsarbeidet vårt på Vestbredden HER

Solidaritetsarbeidet i Palestina er foreløpig satt på vent. For mer informasjon, send en e-post til prosjektkoordinator på jayyous@palestinakomiteen.no.

Libanon

Rashedieh flyktningleir (tre måneder)

For å være solidaritetsarbeider må du ha fylt 21 år det året du reiser, og du må være medlem av Palestinakomiteen. Oppholdet varer i 3 måneder.

Les mer om solidaritetsarbeidet i Rashedieh.
Last ned informasjonsbrosjyre om solidaritetsarbeidet i Rashedieh.

Solidaritetsarbeidet i Libanon er foreløpig satt på vent. For mer informasjon, send en e-post til prosjektkoordinator på rashedieh@palestinakomiteen.no.