Støtt Palestinabutikken Al Quds og palestinske bedrifter!

Tekst og foto: Mari Natvig Sandene

Palestinakomiteen har et godt og nært samarbeid med Palestinabutikken og reisebyrået Al Quds som ligger på Grünerløkka. Butikken holder midlertidig stengt for å hindre smittespredning, men satser i stedet alt på nettbutikken www.palestinabutikken.no for å holde hjulene i gang under krisen. 

Konkret hjelp: Daglig leder i Al Quds, Marte Kirkevold Flatejord, gjør klar en pose med olivenolje som skal leveres til en kunde i Oslo.
–Vi importerer varer direkte fra palestinske bedrifter på Vestbredden. Å handle varer fra Al Quds er derfor en helt konkret måte å støtte palestinske bedrifter og næringsliv, forteller Marte.

Daglig leder i Al Quds, Marte Kirkevold Flatejord, har nær kontakt med leverandørene på Vestbredden. 

– Samarbeidspartnerne våre forteller at de mistet all omsetning fra en dag til en annen. Omtrent alt er stengt ned og de har ikke noe sikkeherhetsnett. Pandemien har gjort en allerede vanskelig situasjon enda mye vanskeligere, forteller hun. 

Hun mener derfor det er viktigere enn noen gang å fortsette støtten til det palestinske folket, også ved å kjøpe palestinske varer.

Klikk her for å handle i nettbutikken til Al Quds!

Marte legger heller ikke skjul på at situasjonen er svært krevende økonomisk, også for Al Quds. 

– Vi gjør alt vi kan for å komme oss gjennom denne krisen slik at vi kan fortsette det viktige arbeidet for Palestina også i fremtiden. Vi håper derfor folk vil hjelpe oss og bedriftene vi samarbeider med i Palestina ved å handle i nettbutikken vår og hjelpe til med å spre ordet om at vi eksisterer, oppfordrer hun. 

Nettbutikken er nå oppdatert med mange gode såper, dødehavsprodukter av høy kvalitet og mye annet. 

– Vi tilbyr også gratis hjemlevering til alle som bor i Oslo og rimelig frakt til resten av landet, opplyser Marte. 

Hun understreker at butikken tar alle forholdsregler for å sikre trygg hjemlevering. 

Vil du handle solidarisk? Klikk her!

Spesialtilbud: Som medlem i Palestinakomiteen får du 50 kroner rabatt på hver 250 ml flaske med Taybeh Olivenolje du kjøper. Bruk koden PalKom ved utsjekk når du handler i nettbutikken.  

Solidarisk handel: – Jeg har lenge tenkt at jeg burde kjøpe noen av de nydelige skålene som selges i Palestinabutikken, og da jeg oppdaga at dere leverer hjem i disse tider, så slo jeg til. Det er viktig å støtte butikkene på Løkka og viktig å støtte palestinsk håndverk, alltid, men spesielt nå. Hjemleveringa gikk strålende, varene kom dagen etter at jeg bestilte på nett. Det ble ingen skåler denne gangen, men det ble kaffekopper og olivenolje, forteller Lars Lauritzen, som handlet i nettbutikken i påsken.


Publisert: 24. april 2020