Studieturer til Palestina og Libanon

OPPLEV, LÆR OG FORSTÅ!

Vi gjenopptar studieturene høsten 2022:

LIBANON 14. – 23. oktober

VESTBREDDEN 15. 24. oktober: EN PLASS LEDIG!

(ny tur 22. – 30. april 2023)

UNGDOMSTUR VESTBREDDEN 5.  14. august (fulltegnet – ny tur neste år) 

FAGLIG STUDIETUR til Vestbredden for fagorganiserte og andre aktivister 10. – 18. september
(les mer om faglige studieturer her)

VESTBREDDEN 15. – 24. oktober

*Pris kr 18 800, tillegg for enkeltrom kr 3870

EN PLASS LEDIG FOR MANN I DOBBELTROM!
Først til mølla – innen 27. september!

Ny tur 22. – 30. april 2023

Opplev situasjonen på Vestbredden, og se og hør hvordan okkupasjonen og bosettingspolitikken påvirker den palestinske befolkningen. Møt vanlige folk, og spesielt dem som rammes mest, samt palestinske og israelske organisasjoner som arbeider for en rettferdig og fredelig løsning. Turen kombinerer historiske og religiøse severdigheter med innsyn i dagliglivet og den folkerettslige situasjonen på den okkuperte Vestbredden. 
Vi bor i Øst-Jerusalem og drar på dagsturer til bl.a. Ramallah, Hebron, Dødehavet og Jeriko, Betlehem og flyktningleiren Aida samt Israel. Vandring i Gamlebyen i Jerusalem med historiske og religiøse severdigheter hører også med. Turen inkluderer endel gåing. To av deltakerne på tilsvarende studietur i april 2019 skrev om turen  i Fritt Palestina 1 2019 (fra side 18). Kirsti Næss er turleder. Hun har jobbet to år for Kirkens Nødhjelp i Palestina og to år for FN med palestinske flyktninger i Syria og Jordan. Kontakt Kirsti: studietur@palestinakomiteen.no tlf. 95 24 95 30 for påmeldingsskjema og ytterligere informasjon. 

*Prisen inkluderer innkvartering i dobbeltrom (tillegg for enkeltrom) fly fra og til Gardermoen, all transport i området, overnatting, frokost, lunsj eller middag, samt norsk turleder og lokal guide. Prisen oppgis som ca. fordi valutakursene svinger. Medlemmer under 30 år kan søke om inntil 50 % dekning, mens andre kan søke om inntil 20 % dekning. 

UNGDOMSTUR VESTBREDDEN 5. – 14. aug

(fulltegnet – ny tur neste år)  

15 – 27 år. *Pris kr 14 500. Påmeldingsfrist 30. mai 

Vi besøker palestinske byer som Jerusalem, Nablus, Ramallah osv. Under hele oppholdet på 10 dager bor vi ved Betlehem, 

Hver dag reiser vi til forskjellige byer og har møter med palestinske ungdomsorganisasjoner og menneskerettighetsorganisasjoner, slik at vi får et innblikk i hvordan det er å være ungdom i Palestina i dag.

Nytt av året er at vi besøker beduiner i Negevørkenen som kjemper mot konfiskering av land, og som har fått landsbyene sine revet.

Palestinakomiteen har subsidiert turen. Medlemmer av Palestinakomiteen kan søke lokallaget sitt om ytterligere støtte. 

*Prisen inkluderer innkvartering i dobbeltrom, fly fra og til Gardermoen, all transport i området, overnatting, frokost, lunsj og middag, samt norsk turleder og lokal guide. Alle måltidene er vegetariske, dette er ikke bare for å gjøre turen billig og sunn, men også fordi palestinske mattradisjoner er veldig plantebasert. 

Vi kommer til å ha et møte i forkant av turen, og møter underveis der vi diskuterer hva vi kan bidra med her hjemme.

De under 18 må ha tillatelse fra foresatte for å delta på turen. 

Kontakt morten@palestinakomiteen.no tlf: 93647736 for påmeldingskjema og ytterligere informasjon.

LES OGSÅ: Reisebrev fra Israel og 48-området
LES OGSÅ: Tre hverdager på Vestbredden

Dagliglivet under okkupasjonen. Her i Hebron. Foto: Kirsti Næss

LIBANON 14. – 23. oktober

*Pris ca. kr 16000

I år er det 74 år siden Nakba (katastrofen), da halvparten av den opprinnelige befolkningen ble fordrevet fra det området som senere ble Israel. De har aldri fått vende tilbake, og etterkommerne deres bor fremdeles i flyktningeleire i landene rundt, bl.a i Libanon.Vi skal møte noen av disse, samt libanesiske politiske grupper. Vi skal også se dette vakre landet og de arkeologiske stedene.

Her er noe av det du vil oppleve på  studieturene:
Beirut med sin vakre arkitektur, museum, flyktningleire og rester etter krigen. Møte palestinske, politiske grupper. Besøke flyktningeleiren Shatila. Treffe våre gamle politiske venner fra 70-tallet, da Palestinakomiteen hadde helseteam i Libanon.
Besøke den palestinske flyktningeleiren Rashedieh i sør Libanon. Se Tyr med sin gamle Hippodrom. Besøke Beaufortborgen, militærmuseet i Mleita, byen Saida sør for Beirut.
Oppleve Bekaadalen, som har huset så mange syriske flyktninger de siste årene. I Bekadalen besøker vi den vakre byen Baalbek, som er kjent for sine enorme, romerske tempelruiner. Vi legger også inn et besøk på en av vinfarmene som ligger i dette området for å smake på de gode Ksaravinene.
Besøk til Byblos, en gammel bysantinsk by nord for Beirut, og de fantastiske dryppsteinsgrottene Jeita, som er noen av de flotteste i verden.

Dette og mye annet vil dere oppleve på de ni dagene turen varer.
Turleder: Øyvind Sagedal, som er tidligere leder i Palestinakomiteen og har bodd mange år i Libanon.

Prisen inkluderer innkvartering i dobbeltrom (tillegg for enkeltrom) fly fra og til Gardermoen, all transport i området, overnatting, frokost, lunsj eller middag, samt norsk turleder og lokal guide.

Kontakt Eldbjørg Holte studietur@palestinakomiteen.no tlf: 48212214,  for påmeldingsskjema og ytterligere informasjon

GENERELL INFO OM STUDIETURENE

Deltakerne på studieturene tilbys forberedelser før turen og oppfølging etter hjemkomsten, slik at flere vil kunne engasjere seg i solidaritetsarbeidet og formidle videre erfaringer og kunnskap. Turene har med reiseleder fra Palestinakomiteen i tillegg til lokale guider. Ungdomsturen er subsidiert. Turene omfattes av reisegarantifondet. 
*Dollarkursen er p.t. svært ustabil. Vi tar forbehold om at prisene kan endres noe.

STUDIETUR FOR FAGORGANISERTE

Faglig Utvalg i Palestinakomiteen arrangerer turer for fagbevegelsen med særlig fokus på faglig solidaritet og arbeidsvilkår for palestinere. Les mer her. Faglig Utvalg holder moderate priser på turene, blant annet dekker innsamlede midler utgiftene til reiseleder. Kontakt Faglig Utvalg: fagligutvalg@palestinakomiteen.no