Palestinakomiteen svartelistet av Israel på grunn av BDS-støtte: – Vi lar oss ikke true til taushet

Uttalelse fra Palestinakomiteen i Norge 8. januar 2018

Kjære palestinavenn!

Palestinakomiteen i Norge er ført opp på en svarteliste utarbeidet over tid av det israelske Ministry of Strategic Affairs. Denne listen ble offentliggjort søndag 7. januar 2018 og bekrefter langt på vei tendenser vi har sett over tid med angrep på BDS-aktivisme.

I flere avisartikler står det at medlemmer av organisasjoner på listen vil nektes innreise til Israel. Videre står det at dette vil ramme organisasjonenes ledelse, nøkkelpersoner og profilerte aktivister selv om de ikke har noe offisielt verv.

Dette er en seier for solidariteten. Vi skal være stolte over at vårt engasjement for palestinernes rettigheter anses som en trussel mot Israel.

Så til noe som mange sikkert lurer på:

  • Er det trygt å være medlem av Palestinakomiteen i Norge?
    Svaret er JA. Våre medlemslister er ikke offentlig tilgjengelig.
  • Bør jeg melde meg ut av Palestinakomiteen hvis jeg skal reise til Palestina eller Israel? Svaret er NEI. En utmelding er en gave til Israel.
  • Hva kan jeg gjøre for å kjempe mot Israels innreisenekt?
    Bidra til at Palestinakomiteen i Norge får flere MEDLEMMER!!

Vi må nå vise at Israels taktikk for å kneble kritikk ikke bare er moralsk feil, men at det faktisk har motsatt effekt og at det bidrar til å styrke solidaritetsbevegelsen for det palestinske folk.

Ministeren for Strategic Affairs, Gilad Erdan, har uttalt at «BDS-organisasjoner skal vite at staten Israel (…) ikke vil tillate innreise til israelske territorier for å skade dets innbyggere».

Innenriksminister Arye Dery, som er ansvarlig for å implementere listen sier: «Disse menneskene prøver å utnytte loven og vår gjestfrihet for å handle mot Israel og sverte landet.»

Dersom det er til skade for Israel å kjempe for like rettigheter, så er vi stolte over å anses som en trussel. Videre mener vi at Israel gjør en utmerket jobb med å sverte seg selv.

Å nekte innreise basert på støtte til BDS er anti-demokratisk og Israel avslører hvor desperate de er etter å slå ned BDS-bevegelsens suksess.

Vi oppfordrer til BDS som et verktøy for å sikre palestinernes rettigheter og få en slutt på undertrykkingen av det palestinske folket, og dette er i tråd med både folkeretten og demokratiske prinsipper som organisasjons- og ytringsfriheten.

Israel ser det samme som du og jeg: at flere og flere mennesker over hele verden støtter BDS-bevegelsen og palestinernes menneskerettigheter. Og det skremmer Israel.

Vi lar oss ikke true til taushet, men fortsetter kampen for like rettigheter og frihet for palestinerne. Kampen innebærer også at israelere skal slippe å være okkupanter og leve i en rasistisk stat som baserer seg på undertrykkelse av et folk til fordel for et annet.

Bli medlem i Palestinakomiteen i Norge i dag og send en tydelig beskjed til Israel at deres svarteliste ikke stilner våre stemmer.

Meld deg inn HER: palestinakomiteen.no/medlem

 

Foto: Synne Dahl

Publisert: 8. januar 2018