Studieturer til Palestina og Libanon

OPPLEV, LÆR OG FORSTÅ!

UNGDOMSTUR TIL PALESTINA Juli/august 2024
Turen er avlyst pga. krigen.

LIBANON 2024
Vårturen er avlyst pga krigen. Vi håper å få til en tur til høsten.

VESTBREDDEN 2024
Vårturen er avlyst pga krigen. Vi håper å få til en tur til høsten.

UNGDOMSTUR PALESTINA

Pris kommer.  

Vi besøker palestinske byer som Jerusalem, Hebron, Ramallah m.m. Under hele oppholdet på ti dager bor vi ved Betlehem.

Hver dag reiser vi til forskjellige byer og har møter med palestinske ungdomsorganisasjoner og menneskerettighetsorganisasjoner, slik at vi får et innblikk i hvordan det er å være ungdom i Palestina i dag.

Nytt av året er at vi besøker beduiner i Negevørkenen som kjemper mot konfiskering av land, og som har fått landsbyene sine revet.

Palestinakomiteen har subsidiert turen. Medlemmer av Palestinakomiteen kan søke lokallaget sitt om ytterligere støtte. 

*Prisen inkluderer innkvartering i dobbeltrom, fly fra og til Gardermoen, all transport i området, overnatting, frokost, lunsj og middag, samt norsk turleder og lokal guide. Alle måltidene er vegetariske, dette er ikke bare for å gjøre turen billig og sunn, men også fordi palestinske mattradisjoner er veldig plantebasert. 

Vi kommer til å ha et møte i forkant av turen, og møter underveis der vi diskuterer hva vi kan bidra med her hjemme.

Kontakt morten@palestinakomiteen.no tlf: 93647736 for påmeldingsskjema og ytterligere informasjon.

Tur til PALESTINA

Pris kommer. 

Opplev situasjonen i Palestina, og se og hør hvordan okkupasjonen og bosettingspolitikken påvirker den palestinske befolkningen. Møt vanlige folk, og spesielt dem som rammes mest, samt palestinske og israelske organisasjoner som arbeider for en rettferdig og fredelig løsning. Turen kombinerer historiske og religiøse severdigheter med innsyn i dagliglivet og den folkerettslige situasjonen på den okkuperte Vestbredden. 
Vi bor i Øst-Jerusalem og Betlehem og drar på dagsturer til Ramallah, Hebron og Nablus samt Israel. Vandring i Gamlebyen i Jerusalem med historiske og religiøse severdigheter samt besøk i en flyktningleir hører også med. Turen inkluderer endel gåing. To av deltakerne på tilsvarende studietur i april 2019 skrev om turen  i Fritt Palestina 1 2019 (fra side 18). 
Sikkerhet: Vi følger situasjonen nøye og retter oss etter offisielle norske reiseråd, dvs. at vi ikke drar til steder som UD fraråder. 
Kontakt ossstudietur@palestinakomiteen.no for påmeldingsskjema og ytterligere informasjon.  
*Prisen inkluderer innkvartering i dobbeltrom (tillegg for enkeltrom) fly fra og til Gardermoen, all transport i området, overnatting, frokost, lunsj eller middag, samt norsk turleder, lokal guide og inngangspenger. Prisen oppgis som ca. fordi valutakursene svinger.
Pengestøtte: De som (allerede) er medlemmer i Palestinakomiteen og under 30 år, kan søke om inntil 50 % dekning av påmeldingsavgiften, mens andre medlemmer kan søke om inntil 20 % dekning. Søkere bes om å rette søknaden til sitt lokallag i Palestinakomiteen. For ytterligere støtte kan det søkes til Palestinakomiteen sentralt på post@palestinakomiteen.no. For oversikt over lokallagene, klikk her.

LES: Tre hverdager på Vestbredden

LIBANON

Pris kommer.

I 2023 var det 75 år siden Nakba (katastrofen), da halvparten av den opprinnelige palestinske befolkningen ble fordrevet fra det området som senere ble Israel. De har aldri fått vende tilbake, og etterkommerne deres bor fremdeles i flyktningleire i landene rundt, blant annet i Libanon. Vi møter menneskene i leirene og får lære om livet og kampen i dag.

Libanon er et land med enorme utfordringer, økonomisk, sosialt og politisk. Vi ønsker å lære mer om situasjonen i landet og vil treffe organisasjoner og enkeltpersoner med ulike perspektiver på hva som skjer i landet og hva som skal til for å ta landet ut av de problemene det står overfor i dag.  I tillegg huser Libanon fremdeles et stort antall syriske flyktninger, og vi undersøker hvilke utfordringer de menneskene som har søkt tilflukt i Libanon har og hvilke konsekvenser den vedvarende flyktningsituasjonen har på det lille landet Libanon. Vi skal også oppleve naturen i dette vakre landet og se flere arkeologiske steder.

Her er noe av det du vil oppleve på  studieturene:
Beirut med sin vakre arkitektur, museum, flyktningleire og rester etter krigen. Møte palestinsk og libanesiske enkeltpersoner og politiske grupper. Besøke flyktningleirene Shatila, Bourj El Barajneh og Mar Elias. Treffe våre gamle politiske venner fra 70-tallet, da Palestinakomiteen hadde helseteam i Libanon.
Besøke den palestinske flyktningleiren Rashedieh sør i Libanon. Se Tyr med sin gamle Hippodrom. Besøke Beaufortborgen, militærmuseet i Mleita, byen Saida sør for Beirut med sin fantastiske souk og borg fra Middelalderen. 
Oppleve Bekaadalen, som har huset mange syriske flyktninger de siste årene. I Bekadalen besøker vi den vakre byen Baalbek, som er kjent for sine enorme, romerske tempelruiner. Vi legger også inn et besøk på en av vinfarmene som ligger i dette området for å smake på de gode Ksaravinene.
Besøk til Byblos, en gammel fønisk by nord for Beirut, og de fantastiske dryppsteinsgrottene Jeita, som er noen av de flotteste i verden.

Vi lover mange gode og bevegende opplevelser, treff med fantastiske mennesker (både barn og voksne), palestinsk og libanesisk kultur og mye god mat! 

Turledere:
– Øyvind Sagedal, som er tidligere leder i Palestinakomiteen og har bodd mange år i Libanon
– Kristin Ingebrigtsen, erfaren solidaritetsarbeider med lang erfaring fra Libanon

Prisen inkluderer innkvartering i dobbeltrom (tillegg for enkeltrom) fly fra og til Gardermoen, all transport i området, overnatting, frokost, lunsj eller middag, samt norsk turleder og lokal guide. 

Kontakt Eldbjørg Holte studietur@palestinakomiteen.no tlf: 48212214,  for påmeldingsskjema og ytterligere informasjon

Pengestøtte: De som er medlemmer i Palestinakomiteen og under 30 år, kan søke om inntil 50 % dekning av påmeldingsavgiften, mens andre medlemmer kan søke om inntil 20 % dekning. Søkere bes om å rette søknaden til sitt lokallag i Palestinakomiteen. For oversikt over lokallagene, klikk her.
Frist for å søke om pengestøtte: 22.september

GENERELL INFO OM STUDIETURENE

Deltakerne på studieturene tilbys forberedelser før turen og oppfølging etter hjemkomsten, slik at flere vil kunne engasjere seg i solidaritetsarbeidet og formidle videre erfaringer og kunnskap. Turene har med reiseleder fra Palestinakomiteen i tillegg til lokale guider. Ungdomsturen er subsidiert. Turene omfattes av Reisegarantifondet. 
*Dollarkursen er p.t. svært ustabil. Vi tar forbehold om at prisene kan endres noe.

STUDIETUR FOR FAGORGANISERTE

Faglig Utvalg i Palestinakomiteen arrangerer turer for fagbevegelsen med særlig fokus på faglig solidaritet og arbeidsvilkår for palestinere. Les mer her. Faglig Utvalg holder moderate priser på turene, blant annet dekker innsamlede midler utgiftene til reiseleder. Kontakt Faglig Utvalg: fagligutvalg@palestinakomiteen.no