Film, debatt, kunstsalg: «En dag for Gaza» på Cafeteatret i Oslo!

Ship to Gaza Norway arrangerer «En dag for Gaza»

Når: lørdag 16. januar kl 14.00
Hvor: Caféteatret, Hollendergata 8, (rett ved hjørnet Grønlandsleiret/Borggata)

PROGRAM:
1,8 millioner mennesker er innesperret på Gazastripen der de fleste er barn. Er de uten framtid? og hva kan vi gjøre?

kl 1400  Film: I am still alive, dokumentarfilm av Iyad Abu Rok

kl 1500 – 1800  Seminar og salg av kunst fra kjente grafikere

  • Dror Feiler, fra israelsk fallskjermsoldat til ledende svensk komponist og menneskerettsaktivist, talsperson for Ship to Gaza Sweden, leder for European Jews for a Just Peace: Gaza og Palestina – Den gordiske knuten i Midtøsten. Om okkupasjon, ulovlig blokade, den vestlige verdens passivitet – og om solidaritet
    Om forskjellen på Israelkritikk og antisemittisme
  • Liv Tørres, direktør for Nobels Fredssenter, tidligere generalsekretær i Norsk Folkehjelp: Erfaringer og synspunkter etter år med engasjement for Gaza
  • Gerd von der Lippe, nestleder Ship to Gaza Norway: Freedom Flotilla Coalitions neste prosjekt Women’s Boat to Gaza. Verdens søkelys skal rettes mot Gaza når en internasjonal båt der kaptein, besetning og passasjerer er kvinner, utfordrer blokaden av Gaza høsten 2016.
  • Torstein Dahle, leder Ship to Gaza Norway: Ship to Gaza Norway og den internasjonale Freedom Flotilla Coalition som effektive redskaper for å skape politisk press mot Israels kvelertak og bryte tausheten om Israels daglige terrorisering av 1,8 millioner i Gaza.

Fra kl 1400 og til sent på kveld blir det anledning til å kjøpe grafikk av en rekke kjente kunstnere, som har gitt egne arbeider til Ship to Gaza.

Kl 1800  For dem som ønsker det, blir det anledning til å kjøpe palestinsk mat, servert på Café Saba (nabolokale til Caféteatret).Kr 200,- pr. person.

kl 2000  Kulturkveld for Gaza. Erik Fosse, kjent som Gaza-lege, professor i medisin, og vokalist og gitarist i gruppa Sagene Ring. Sammen med gruppas bassist Per Martinsen stiller han opp for å spille og synge – og for å fortelle fra Gaza og fra Sagene.

kl 2100 Salongorkesteret dyrker sjangeren blackgrass, og de har oppnådd stor popularitet med det. Dror Feiler er en dyktig saxofonist, nestleder i den svenske komponistforeningen og leder for Svensk Musik, som forvalter komponistrettigheter. Han stiller opp med sin saxofon.

Om kvelden blir det anledning til å få kjøpt grafikk gitt av kjente norske kunstnere.

Kulturkvelden koster kr 200 pr. person