Studieturer til Palestina og Libanon

Turer til Palestina og Libanon høsten  2019

OPPLEV, LÆR OG FORSTÅ!
12. – 20. oktober til Vestbredden. Pris kr. 17 000,-* (tillegg for enkeltrom kr. 3 600,-)
Opplev situasjonen på Vestbredden, og se og hør hvordan okkupasjonen og bosettingspolitikken påvirker den palestinske befolkningen. Møt vanlige folk, og spesielt dem som rammes mest, samt palestinske og israelske organisasjoner som arbeider for en rettferdig og fredelig løsning på konflikten. Turen kombinerer historiske og religiøse severdigheter med innsyn i dagliglivet på den okkuperte Vestbredden og den folkerettslige situasjonen. Vi bor i Jerusalem og drar på dagsturer til bl.a. Ramallah, Hebron, Dødehavet og Jeriko, Betlehem og flyktningleiren Aida samt Israel. 
To av deltakerne på tilsvarende studietur i april skrev om turen  i Fritt Palestina 1 2019 (fra side 18)
Kirsti Næss er turleder. Hun har jobbet to år for Kirkens Nødhjelp i Palestina og to år for FN med palestinske flyktninger i Syria og Jordan. 
For mer detaljert program og påmelding kontakt Kirsti, tlf: 95249530, studietur@palestinakomiteen.no
* Prisen inkluderer fly til og fra Gardermoen, all transport i området, overnatting, frokost og lunsj eller middag, samt norsk turleder og lokale guider.  De fra 16 t.o.m. 26 år, som ikke har arbeidsinntekt, kan søke om stipend på kr 3000,- Turene omfattes av reisegarantifondet. 

LES OGSÅ: Reisebrev fra Israel og 48-området
LES OGSÅ: Tre hverdager på Vestbredden

Les mer under bildet!

Israelske soldater og eldre palestinske menn i Hebron. Foto: Kirsti Næss

Studietur til Libanon 18. – 27. oktober
Palestinakomiteen utvider nå sine studieturer til også å omfatte Libanon.
I 2018 var det 70 år siden Nakba. (fordrivelsen). I Libanon bor fremdeles de fleste av de som ble fordrevet fra Palestina i 1948 . Vi skal møte noen av disse, barna og barnebarna deres, og se det vakre landet og arkeologiske stedene.

Her er noe av det du vil oppleve på Palestinakomiteens studietur til Libanon:
Beirut med sin vakre arkitektur, museum, flyktningleire og rester etter krigen. Møte palestinske, politiske grupper. Besøke flyktningeleiren Shatila. Treffe våre gamle politiske venner fra 70-tallet, da Palestinakomiteen hadde helseteam i Libanon.
Besøke den palestinske flyktningeleiren Rashedieh i sør Libanon. Se Tyr med sin gamle Hippodrom. Besøke Beaufortborgen, militærmuseet i Mleita, byen Saida sør for Beirut.
Oppleve Bekaadalen, som har huset så mange syriske flyktninger de siste årene. I Bekadalen besøker vi den vakre byen Baalbek, som er kjent for sine enorme, romerske tempelruiner. Vi legger også inne et besøk på en av vinfarmene som ligger i dette området for å smake på de gode Ksaravinene.
Besøk til Byblos, en gammel bysantinsk by nord for Beirut, og de fantastiske dryppsteinsgrottene Jeita, som er noen av de flotteste i verden.

Dette og mye annet vil dere oppleve på de ni dagene turen varer.
Turleder: Øyvind Sagedal, som er tidligere leder i Palestinakomiteen og har bodd mange år i Libanon.
Pris ca. kr 14000,-
Prisen inkluderer flybilletter, all transport, overnatting, frokost og lunsj eller middag. Enkeltromtillegg kr 2000,-
Påmelding til Eldbjørg Holte, tlf. 48212214, e-postadresse studietur@palestinakomiteen.no

Generell info om studieturene våre:

Deltakerne på studieturene tilbys forberedelser før turen og oppfølging etter hjemkomsten, slik at flere vil kunne engasjere seg i solidaritetsarbeidet og formidle videre erfaringer og kunnskap.
Turene fylles raskt opp, så vær tidlig ute med påmelding hvis du vil reise!
Turene har med reiseleder fra Palestinakomiteen i tillegg til lokal turoperatør og lokale guider.
Ungdomsturer er subsidiert. Ungdommer fra 16 t.o.m. 26 år, som ikke har arbeidsinntekt, kan søke Palestinakomiteen om stipend på kr. 3000,- for andre studieturer.
For mer informasjon om stipendsøknad og påmelding, kontakt Eldbjørg Holte på studietur@palestinakomiteen.no, mobil 48212214.  

STUDIETURER FOR FAGORGANISERTE

Faglig Utvalg i Palestinakomiteen arrangerer turer for fagbevegelsen med særlig fokus på faglig solidaritet og arbeidsvilkår for palestinere. Les mer her.

Neste faglige studietur: 3. – 10- november 2019. For mer informasjon, se nettsidene, ta kontakt på e-post, eller besøk turens facebookarrangement

Faglig Utvalg holder moderate priser på turene; blant annet dekker innsamlede midler utgiftene til reiseleder.

Kontakt Faglig Utvalg: fagligutvalg@palestinakomiteen.no