Studieturer til Palestina og Libanon

OPPLEV, LÆR OG FORSTÅ!

VESTBREDDEN SOMMER/HØST 2020:

Opplev situasjonen på Vestbredden, og se og hør hvordan okkupasjonen og bosettingspolitikken påvirker den palestinske befolkningen. Møt vanlige folk, og spesielt dem som rammes mest, samt palestinske og israelske organisasjoner som arbeider for en rettferdig og fredelig løsning på konflikten. Turen kombinerer historiske og religiøse severdigheter med innsyn i dagliglivet på den okkuperte Vestbredden og den folkerettslige situasjonen. 

26.6 – 5.7 UNGDOMSTUR, 16 – 26 år, pris ca. kr 12 000,-*  

På grunn av koronapandemien er ungdomsturen avlyst.  Palestinakomiteen i Norge følger myndighetenes reiseråd. 

Vi bor i Betlehem og drar på dagsturer til bl.a. Jerusalem, Ramallah, og Haifa. For mer detaljert program og påmelding kontakt Morten Sortodden på studietur@palestinakomiteen.no eller tlf 93 64 77 36
*Prisen er subsidiert og inkluderer fly til og fra Gardermoen, all transport i området, overnatting, frokost, lunsj og middag, samt to norsk turledere og lokale guider.  Medlemmer kan også søke om støtte fra sitt lokallag. Turene omfattes av reisegarantifondet. 

17. – 25. OKTOBER, pris ca. kr 17 500,-*  

Vi bor i Jerusalem og drar på dagsturer til bl.a. Ramallah, Hebron, Dødehavet og Jeriko, Betlehem og flyktningleiren Aida samt Israel. To av deltakerne på tilsvarende studietur i april 2019 skrev om turen  i Fritt Palestina 1 2019 (fra side 18). Kirsti Næss er turleder. Hun har jobbet to år for Kirkens Nødhjelp i Palestina og to år for FN med palestinske flyktninger i Syria og Jordan. For mer detaljert program og påmelding kontakt Kirsti på studietur@palestinakomiteen.no eller tlf 95 24 95 30
*Prisen inkluderer innkvartering i dobbeltrom (tillegg enkeltrom kr 4500) fly til og fra Gardermoen, all transport i området, overnatting, frokost, lunsj eller middag, samt norsk turleder og lokale guider.  De fra 16 t.o.m. 26 år, som ikke har arbeidsinntekt, kan søke om stipend på kr 3000,- . Medlemmer kan søke om støtte fra sitt lokallag. Turene omfattes av reisegarantifondet. 

LES OGSÅ: Reisebrev fra Israel og 48-området
LES OGSÅ: Tre hverdager på Vestbredden

26. SEPTEMBER – 4. OKTOBER, pris kr 17500,-

Barndom, fengsling og okkupasjonForeløpig påmelding: 15. mars
Fokus på internasjonal folkerett og barnerett. Turen passer godt for jurister, skolefolk og politikere — og andre interesserte.

Jerusalem

 • Historiske og politiske vandringer i gamlebyen. Muren og israelske bosettinger.
 • Besøke bydelen Silwan med organisasjonen Terres des Hommes som driver undervisning for palestinske barn som soner hjemme.
 • Møte med Professor Nadera Shalhoub-Kevorkian, ved Hebrew University i Jerusalem. Professor Shalhoub-Kevorkain publiserte I 2019 boken Incarcerated Childhood and the Politics of Unchilding på Cambridge University Press.
 • Møte med organisasjon som jobber med undervisning i fengsler.
 • Møte med psykolog om hvordan arrestasjoner og fengslinger innvirker på barns situasjon.

Hebron

 • Tur med Breaking the Silence (tidligere israelske soldater).
 • Besøk i flyktningeleiren Al Aroub. Leiren blir invadert av israelske soldater nesten daglig. Møte med ung mann fra Al Aroub som har sittet 7 år i fengsel og tatt en bachelorgrad i løpet av fengselsoppholdet.
 • Møte med Defense for Children International, Palestine (DCI) og Popular Committe of Al Aroub.

Ramallah

 • Møte med Palestinian PrisonersClub med tema livet i israelske militære fengsler,
 • Møte med representant fra Military Court Watch. Være tilstede under rettssak mot et palestinsk barn i Ofer militære domstol.
 • Møte med Addameer (Prisoner Support and Human Rights Association).
 • Besøke Yasser Arafats minnesmerke/museum.
 • Vandring rundt landsbyen Aboud

Nablus

 • Vandring i Gamlebyen,
 • Besøke kultursentret i flyktningeleiren Balata.

Pris fra Gardermoen ca. kr 17 000,- som inkluderer reise, hotell med frokost, lunsj, utflukter. intern transport, guiding. Tillegg for enkeltrom.

Arrangør: PIM – kampanjen palestinske barn i israelske fengsler

Teknisk arrangør: ReiseBazaar, marianne@reisebazaar.no, tlf. 22 41 30 30 Medlem i Reisegarantifondet

For info om programmet, kontakt Tine Dahl på dahltine@gmail.com/mobil 47 63 62 38 eller Eldbjørg Holte på eldbjorgholte@outlook.com /mobil 48 21 22 14

Det tas forbehold om nødvendig endring av programmet.

Les om flere turer under bildet!

Israelske soldater og eldre palestinske menn i Hebron. Foto: Kirsti Næss

LIBANON VÅREN 2020

Palestinakomiteen har utvidet sine studieturer til også å omfatte Libanon.
I 2018 var det 70 år siden Nakba. (fordrivelsen). I Libanon bor fremdeles de fleste av de som ble fordrevet fra Palestina i 1948 . Vi skal møte noen av disse, barna og barnebarna deres, og se det vakre landet og arkeologiske stedene.

Studietur til Libanon 13. – 22. mars
Kun få plasser igjen. Meld deg på i dag!
Pris: 14200 kr. Tillegg for enkeltrom kr 2000,- Prisen kan øke litt hvis færre enn 15 personer melder seg på.

Her er noe av det du vil oppleve på Palestinakomiteens studieturer til Libanon:
Beirut med sin vakre arkitektur, museum, flyktningleire og rester etter krigen. Møte palestinske, politiske grupper. Besøke flyktningeleiren Shatila. Treffe våre gamle politiske venner fra 70-tallet, da Palestinakomiteen hadde helseteam i Libanon.
Besøke den palestinske flyktningeleiren Rashedieh i sør Libanon. Se Tyr med sin gamle Hippodrom. Besøke Beaufortborgen, militærmuseet i Mleita, byen Saida sør for Beirut.
Oppleve Bekaadalen, som har huset så mange syriske flyktninger de siste årene. I Bekadalen besøker vi den vakre byen Baalbek, som er kjent for sine enorme, romerske tempelruiner. Vi legger også inne et besøk på en av vinfarmene som ligger i dette området for å smake på de gode Ksaravinene.
Besøk til Byblos, en gammel bysantinsk by nord for Beirut, og de fantastiske dryppsteinsgrottene Jeita, som er noen av de flotteste i verden.

Dette og mye annet vil dere oppleve på de ni dagene turen varer.
Turleder: Øyvind Sagedal, som er tidligere leder i Palestinakomiteen og har bodd mange år i Libanon.
Pris ca. kr 14000,-
Prisen inkluderer flybilletter, all transport, overnatting, frokost og lunsj eller middag. Enkeltromtillegg kr 2000,-
Påmelding til Eldbjørg Holte, tlf. 48212214, e-postadresse studietur@palestinakomiteen.no

Generell info om studieturene våre:

Deltakerne på studieturene tilbys forberedelser før turen og oppfølging etter hjemkomsten, slik at flere vil kunne engasjere seg i solidaritetsarbeidet og formidle videre erfaringer og kunnskap.
Turene fylles raskt opp, så vær tidlig ute med påmelding hvis du vil reise!
Turene har med reiseleder fra Palestinakomiteen i tillegg til lokal turoperatør og lokale guider.
Ungdomsturer er subsidiert. Ungdommer fra 16 t.o.m. 26 år, som ikke har arbeidsinntekt, kan søke Palestinakomiteen om stipend på kr. 3000,- for andre studieturer.
For mer informasjon om stipendsøknad og påmelding, kontakt Eldbjørg Holte på studietur@palestinakomiteen.no, mobil 48212214.  

STUDIETURER FOR FAGORGANISERTE

Faglig Utvalg i Palestinakomiteen arrangerer turer for fagbevegelsen med særlig fokus på faglig solidaritet og arbeidsvilkår for palestinere. Les mer her.

Neste faglige studietur til Palestina går av stabelen 31. oktober- 8. november.

Faglig Utvalg holder moderate priser på turene, blant annet dekker innsamlede midler utgiftene til reiseleder.

Kontakt Faglig Utvalg: fagligutvalg@palestinakomiteen.no