Faglig spesialtur til Palestina 14. – 17. mars 2013. Påmelding 7. desember

Palestinakomiteens Faglige Utvalg
Invitasjon til faglig spesialtur 14. – 23. mars 2013. Frist for bindende påmelding fredag 7. desember

Palestinakomiteens Faglige Utvalg inviterer medlemmer og tillitsvalgte i fagbevegelsen til en faglig spesialtur. Turen denne gangen har hovedvekt på arbeid i de industrielle sonene og i koloniene.

Foruten de vanlige postene på programmet – muren, koloniene, den etniske rensinga av Jerusalem, besøk til Hebron og Nablus, vil vi denne gangen –

Undersøke hva slags muligheter som finnes for lønna arbeid i Palestina. Er arbeid for okkupanten, lovlig eller ulovlig, den eneste sjansen palestinere har for å skaffe seg inntekt?

Vi vil vite mer om betydninga av utbygging av koloniene for den israelske økonomien – og konsekvensene for den palestinske. I tillegg vil vi finne ut mer om den faglige organiseringa av arbeidere i disse områdene, koloniene, sonene, i Israel Hvilken rolle spiller PGFTU? Histadrut? New Unions?

Vi vil besøke Tulkarm, Geshori industrielle sone, Taydeh checkpoint, overgangen til Israel. Vi vil møte aktivister og ledere i New Unions, arbeidere i sonene og koloniene.

New Unions er en nystarta fagforening som har påtatt seg oppgaven med å organisere arbeidere som jobber for okkupanten, og kjemper for å forbedre arbeidsvilkåra deres.

Vi vil møte PGFTU for å lære mer om hva de gjør. De palestinske sjølstyremyndighetene har vedtatt boikott av varer produsert i koloniene, spiller det noen rolle for PGFTU’s engasjement?

FUs ungdomsfaglige studietur i mars 2011 haddedet første besøket i disse områdene. I september 2012 reiste to av FU’s medlemmer på undersøkelsestur for å finne ut mer.

Rapport fra denne turen ligger på Palkoms hjemmeside – her: http://palestinakomiteen.no/faglig-arbeid/industrielle-soner-2/

Vedlagt: En plakat som kan henges opp på oppslagstavla, eller kopieres og deles ut til medlemmene.

 

 

Frist for bindende påmelding: Fredag 7. desember

 

 

Hvis du er interessert, send oss en epost. Hvis du har spørsmål, send oss også en epost.

 

 

Solidarisk hilsen Palkom FU

Kontakt Kjersti:

kjer-n@online.no eller tlf 99 57 98 18