Boikott Eurovision 2019 i Israel

Israel skal være vertskap for Eurovision Song Contest (ESC) i mai 2019, siden Netta Barzilai vant konkurransen i 2018. Israel utnytter skamløst Eurovision som en del av sin merkevarebygging, «Brand Israel»: Den skal vise «Israels vakre ansikt» for å hvitvaske og ta oppmerksomheten bort fra landets krigsforbrytelser mot palestinerne. Israels statsminister Benjamin Netanyahu har kalt Barzilai «Israels beste ambassadør».

Nå har palestinerne lansert et globalt opprop som de ber alle om å støtte.

Klikk HER for å signere innbyggeroppropet!

Palestinske kulturinstitusjoner og kringkastingsjournalister har oppfordret medlemmene av Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) til å boikotte Eurovision 2019 hvis Israel skal være vertskap. Artister verden over har støttet palestinernes oppfordring til å boikotte Eurovision  Song Contest 2019 med Israel som vertskap. Se uttalelsen og underskriverne.   Norsk oversettelse av palestinernes opprop.

SIGNÉR ARTISTOPPROPET HER

Europeiske artister støtter palestinernes oppfordring:

EBU burde kansellere Israels vertskap for konkurransen helt og holdent og flytte den til et annet land med bedre rulleblad når det gjelder menneskerettigheter. Urettferdighet splitter, mens å tilstrebe verdighet og menneskerettigheter forener.

Åpent brev i The Guardian 7.9.18  signert av 141 ledende artister i og utenfor Europa.

Tjuefire norske artister signerte det europeiske oppropet og oppfordrer artistkolleger til å gjøre det samme. Oppropet på norsk og flere av de som har støttet boikotten av Eurovision 2019 i Israel, finner du på siden Artister mot Eurovision 2019.

Boikotten gjelder ikke enkeltpersoner, men forsknings- og kultursamarbeid med israelske universiteter, forskningsinstitusjoner, kunst- og kulturinstitusjoner. Den rammer bare enkeltpersoner når de opptrer som representanter for slike institusjoner. Boikotten gjelder også idrettsarrangementer der deltakere tydelig representerer Israel.

Vil du støtte artistoppropet eller vite mer? Skriv til  eurovision2019@palestinakomiteen.no eller SIGNÉR ARTISTOPPROPET HER

 

Publisert: 9. september 2018