Ikke syng på lag med okkupanten!

Lørdag 2. mars arrangeres Melodi Grand Prix som skal avgjøre hvem som skal representere Norge i Eurovision-finalen 14. – 18. mai i Israel.

Eurovision Song Contest er verdens største musikkshow, og mange ønsker at det skal være upolitisk. Men i år er dette ikke mulig. Israel utnytter arrangementet skamløst i sin propaganda. Det skal vise Israels « vakre ansikt », og ta oppmerksomheten bort fra forbrytelsene mot palestinerne.

Israels slagord for Eurovision 2019 er Dare to dream. Men denne drømmen gjelder ikke for palestinerne. Scenen finalistene skal stå på i Tel Aviv er bygget over en utslettet palestinsk landsby. Mindre enn ti mil unna, på grensen til Gazastripen, har ubevæpnede demonstranter blitt skutt ned av den israelske hæren gang på gang.

Palestinske kringkastingsjournalister og kulturarbeidere har oppfordret NRK og andre medlemmer av Den europeiske kringkastingsunionen, artister og publikum til å boikotte Eurovision 2019 i Israel. Artister verden over – inkludert over 70 framtredende norske artister – støtter palestinernes oppfordring. 630 tillitsvalgte samlet på Trondheimskonferansen 2019, støtter også denne oppfordringen. Omlag 40 000 har så langt signert det globale innbyggeroppropet.

Deltar man i konkurransen i Israel i år havner man dessverre på parti med okkupanten. Det er ikke lenger mulig å være nøytral.

Signér innbyggeroppropet her!

Signér artistoppropet her!

Publisert: 2. mars 2019