Signér innbyggeroppropet mot Eurovision 2019 i Israel

Artister verden over har støttet palestinernes oppfordring til å boikotte Eurovision  Song Contest 2019 med Israel som vertskap. Nå har palestinerne også lansert et globalt opprop som de ber alle palestinavenner om å støtte. Skroll ned til den norske teksten og SIGNÉR INNBYGGEROPPROPET

Vi, innbyggere i og utenfor Europa, oppfordrer medlemmer av Den europeiske kringkastingsunionen –  våre offentlige kringkastinger – om å trekke seg fra Eurovision Song Contest i 2019 med Israel som vertskap, slik at de ikke blir medskyldige i Israels pågående brudd på palestinernes menneskerettigheter.

Vi støtter de mange framtredende artistene – inkludert tidligere deltakere – som har støttet appellen fra palestinske artister og journalister om å snu ryggen til Eurovision 2019.

Vi ber innstendig låtskrivere og artister om å boikotte konkurransen i 2019 med Israel som vertskap, slik de en gang boikottet apartheidregimet i Sør-Afrika.

Bakgrunn:

Bare få dager etter at Israel vant Eurovision, massakrerte israelske styrker 62 palestinere på Gazastripen, inkludert seks barn, mens de demonstrerte for frihet og flyktningenes rettigheter. Siden «Den store protestmarsjen for retur» begynte den 30. mars 2018, har minst 205 palestinere på den beleira Gazastripen blitt drept av israelske styrker.

Mer enn 18 000 andre har blitt skadd, inkludert tusenvis skutt med skarp ammunisjon.

Israelske lovgivere har nylig formalisert apartheid i Israels grunnleggende lover. Med «Den jødiske nasjonalstatloven» gir de systemet med rasediskriminering av palestinerne et konstitusjonelt mandat. Samtidig arbeider Israels apartheidregime med å presentere et «vakrere ansikt» for Israel gjennom å kunstvaske sin undertrykking og fordriving av palestinerne gjennom flere tiår.

Skroll ned til den norske teksten og SIGNÉR INNBYGGEROPPROPET

Vil du se hvilke norske artister som har støttet oppropet til nå? Artister mot Eurovision 2019

Les mer om kampanjen på akulbi.no

Publisert: 11. november 2018