Historisk BDS Ungdomskonferanse!

Mer enn 40 engasjerte ungdommer deltok under «Ungdomskonferansen BDS- hva kan du gjøre for et fritt Palestina?» på Tonsenhagen skole i Oslo denne helgen.

Bakgrunn: Historisk konferanse om BDS (boikott, deinvesteringer og sanksjoner) 

Et av de viktigste punktene på programmet var lanseringen av kampanjen «Apartheidfrie soner», som er et initiativ fra Palestinakomiteen.

Tanken er at man skal skape et positivt fokus på de butikkene som ikke selger israelske varer («apartheidfrie soner»). Dette gjør man ved å henge opp «godkjent»-plakater utenfor butikkene.

–Vi vil gjøre det så enkelt så mulig for folk å ungå israelske varer, sa Stephan Lyngved fra Palestinakomiteens Boikottutvalg da han presenterte kampanjen.

BILDEGALLERI: SNAPSHOTS FRA UNGDOMSKONFERANSEN BDS 23.-25. OKTOBER 

Boikott må til

Leder for arbeidsgruppa for Ungdomskonferansen BDS, Marie Borgen, er godt fornøyd med gjennomføringen:

– Det er tydelig at engasjementet for boikott av staten Israel er stort blant ungdommer fra hele landet.  Denne konferansen er startskuddet for et bredere BDS-samarbeid, bekrefter hun.

Se også: Boikottaksjon i Trondheim

Under konferansen deltok ungdommene i boikott-workshops med påfølgende boikottaksjoner i butikkene i nærmiljøet. Slik fikk de testet ut den nye «apartheidfrie soner»-kampanjen.

I tillegg ble det holdt politiske innledninger ved blant andre palestinske Riya Hassan, som er europeisk koordinator for BDS Movement, Kathrine Jensen, leder i Palestinakomiteen og Finn Erik Thoresen, styreleder i Norsk Folkehjelp og med mangeårig virke i fagbevegelsen.

Lørdag kveld var det «palestinsk aften» med palestinsk mat på bordene og sosialt samvær i fokus.