En hyllest til palestinsk kultur

Tusen takk til alle som kom på solidaritetsfestivalen Visit Vestbredden!
Palestinakomiteen i Oslo arrangerte festival for tredje året på rad denne helgen. Tusenvis var innom festivalen og deltok i demonstrasjonstog gjennom Oslos gater.

Foto: Jannick Aabel

Foto: Jannick Aabel

 

Visit Vestbredden er lagt til helgen før Nakba – «katastrofen» i 1948, da rundt 750 000 palestinere ble drevet på flukt. Bakgrunnen for festivalen er å hylle palestinsk historie og kultur.  Dette året ble festivalen enda viktigere med folkemordet som pågår i Gaza.  Vi ser historien gjenta seg.
I 76 år har palestinere kjempet en motstandskamp, mot okkupasjon, mot apartheid, mot undertrykkelse, og nå mot folkemord.
Den internasjonale straffedomstolen har avgjort at det er sannsynlig at Israel nå begår folkemord. Til tross for dette, er det norske oljefondet fortsatt Europas største investor i selskaper tilknyttet den ulovlige okkupasjonen og norske våpen brukes fremdeles mot palestinerne.
Vi har alle et ansvar for å bruke stemmene våre og stå opp for at menneskerettigheter skal gjelde for ALLE. Vi står side om side med våre palestinske brødre og søstre i kampen for et fritt Palestina!