Kristiansand 23. juli: 90 møtte opp til demonstrasjon på Torvet

På én dags varsel samlet Hamza Albaidaq over 90 mennesker som ville vise sin støtte til det palestinske folk.

KRISTIANSAND: – Vi vil rette oppmerksomheten mot urettferdigheten og den umennesklige bruken av vold mot sivile på Gaza-stripen, sier Hamza Albaidaq, representant for den Palestinske Foreningen i Kristiansand.

Sammen med Aslak T. Fjermedal fra Palestinakomiteen sendte de fredag ut invitasjoner til markering. Over 90 møtte opp til markeringen som startet klokka 12 lørdag, i tillegg til de mange forbipasserende.

Fornøyd med oppmøtet

– Dette er en liten brikke i en serie nasjonale og internasjonale demonstrasjoner. Vi er godt fornøyde med oppmøtet på bare én dags varsel, sier Aslak T. Fjermedal. Under markeringen ble det holdt en rekke taler og appeller. Kristiansand-forfatteren Terje Dragseth leste dikt fra den syriske forfatteren Muhammad al-Maghut og den tyske poeten Bertolt Brecht

– De handler om den friheten og verdigheten man må ha for at livet skal være verdt å leve, sier Hamza Albaidaq. – Undermakten vil seire

Forfatteren ble invitert til å bidra av venner i Palestinakomiteen. Etter en gjennomgang i bokhyllen fant han to dikt som passet anledningen. – De er helt tydelig i synet på denne vanvittige og urettferdige krigen. Det er en undermakt og en overmakt, og undermakten vil seire. Sånn er verdens gang, sier Terje Dragseth.

Aslak T.