10. mars i Oslo: Demonstrasjon: Dropp Nammo, hopp for fred!

Søndag 10. mars kl. 12.00
Holmenkollen T-banestasjon i Oslo
Demonstrasjon: Dropp Nammo, hopp for fred!
Nammo-produserte våpen brukes av Israel mot palestinere på Gaza. Ta med deg palestinske flagg opp i Holmenkollen under skifestivalen søndag 10. mars, og bli med og vis motstand mot våpenprodusenten Nammos sponsing av Hopplandslaget.
Vårt krav er at Norges Skiforbund bryter samarbeidet med Nammo.
Idretten skal fremme folkefest, ikke folkemord!
Vi møtes klokka 12.00 ved Holmenkollen T-banestasjon og går derfra i samlet flokk til inngangen til hoppanlegget.
Klokka 13.00 Appeller
Yonatan Shapira (Palestina-aktivist og tidligere helikopterpilot i det israelske militæret)
Olav Gjøystdal (fredsaktivist og tidligere skihopper)
Flere appellanter annonseres fortløpende.
Klokka 14.00 Fredelig startskudd for Run for Palestine’s halvmaraton. Run for Palestine er et internasjonalt nettverk av mosjonister som løper for et fritt Palestina. Hver søndag løper Run for Palestine Oslo gjennom byens gater og viser hvordan idretten kan fremme solidaritet i praksis.
Ta med deg palestinske flagg, keffiyeh og gjerne egne plakater og bannere.
Slagord:
Dropp Nammo – hopp for fred
Folkefest – ikke folkemord
Skihopp for våpenstopp
Nammos våpen dreper i Gaza
Blod på ski gir dårlig glid
Nammo arms Israel
Nammo arms genocide
Keep the arms industry out of sports
PRAKTISK INFORMASJON
T-banelinje 1 Frognerseterbanen går til Holmenkollen T-banestasjon. Derfra er det ca. 15 minutters gange til hoppbakken. Det er vanligvis mange mennesker under skifestivalen, så beregn god tid.
(Under uvanlig stor pågang er siste stopp Midtstuen T-banestasjon. Derfra er det ca. 20 minutters gange til hoppbakken.)
Demonstrasjonen er lovlig og fredelig og avsluttes utenfor arenaen kl. 14.00.
Arrangør: Palestinakomiteen i Oslo
Støtt arbeidet til Palestinakomiteen i Oslo med å vippse valgfritt beløp til 72483.
BAKGRUNN
Siden 2010 har våpenprodusenten Nammo sponset det norske hopplandslaget. I tillegg til sponsoravtale samarbeider Nammo og hopperne om forskning på aerodynamikk og hoppteknikk. Men Nammos teknologi brukes primært til å utvikle våpen som dreper mennesker i krig. I oktober 2023 ankom 1800 rakettkastere av typen M141 til Israel fra Nammos fabrikk i USA. I januar i år publiserte Dagbladet bilder av israelske soldater som avfyrer Nammo-produserte M72-rakettkastere inne på Gaza. Det er et faktum at Nammo bevæpner israelske soldater til bruk i Gaza.
Staten Israel har i flere tiår drevet systematisk undertrykkelse av det palestinske folk. Den pågående krigføringen på Gaza likner mer og mer på en utryddelseskrig som idretten bør ta sterk avstand fra. Nammos sponsing av hopplandslaget kaster dystre skygger over den norske hoppuka Raw Air. Under Holmenkollen skifestival kommer Nammo-logoen til å være svært synlig på hopparenaen og på TV-bilder. De norske hopperne og deres støtteapparat bærer Nammo-logoen på ski og dresser.
Hopplandslaget og Norges Skiforbund må slutte å la seg bruke i Nammos sportsvasking!
Nærmere 30 000 palestinere er drept av israelske styrker siden 7. oktober 2023, flesteparten av dem er kvinner og barn. FN-domstolen ICJ undersøker om Israel er i ferd med å begå folkemord mot det palestinske folk. Nammo er en bedrift som profiterer på salg av våpen til Israel og dermed gjør seg medskyldige i drap på sivile og et mulig folkemord.
Idretten skal fremme folkefest, ikke folkemord!
Et stort antall palestinske idrettsfolk har blitt drept i israelske angrep. Nylig bombet Israel lokalene til den Olympiske Komité på Gaza. Nammos virksomhet er åpenbart i strid med den internasjonale idrettens verdigrunnlag. Ifølge Norges Idrettsforbund og det Olympiske Charter skal man «sørge for at idretten, i samarbeid med myndigheter og relevante offentlige og private organisasjoner, fremmer en fredelig utvikling for menneskeheten.» Krig og idrett hører ikke sammen. Alt samarbeid mellom våpenindustrien og idretten må opphøre.
Norges Skiforbund og Hopplandslaget må bryte samarbeidet med Nammo!